Figyelem!

A kiválasztott diákok és magyar tanáraik fél év múlva utaznak Kínába, de csak abban az esetben, ha teljesen elmúlt a koronavírus jelentette veszély. A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ egyetlen gyermeket, vagy tanárt sem enged olyan helyre utazni, ahol az egészségügyi veszély legkisebb kockázata is fennáll. A kiemelt nemzeti intézmény ezen a szakterületen is bízik a kínai szakértelemben, hogy heteken, hónapokon belül megoldják ezt a problémát.


Az első harminc jelentkezői férőhely már betelt, megnyitottuk a második harminc fős felvételi csoportot! Várjuk az újabb jelentkezőket!

 

ARTISTA OSZTÁLYT INDÍTUNK KÍNÁBA!

 

 

 

REMÉNYSÉGEINK A CIRKUSZVARÁZSLAT FÖLDJÉN!

 

ARTISTA OSZTÁLYT INDÍTUNK KÍNÁBA!

 

A NEMZETI CIRKUSZMŰVÉSZETI KÖZPONT

várja

13 – 15 éves, valamint 18 év feletti diákok jelentkezését,

akik:

 • a világhírű és fesztiválgyőztes kínai artistaművészek nyomába akarnak lépni,
 • a kétezer éves hagyománnyal büszkélkedő, részleteiben is tökéletesen kidolgozott művészetoktatási módszertan révén akarnak fejlődni,
 • egy gondosan kiválasztott és felkészített osztály (max. 14 fő) tagjaként, szeptembertől Pekingben tanulhatják az artistaművészet mesterfogásait,
 • részt vesznek a több fordulós kiválasztási rendszerben, tehetségkutató televíziós műsorban mutatkozhatnak be, ahol a teljesítmény a legfőbb érték,
 • világszámok létrehozásában működhetnek közre, díjnyertes iskolatársak között,
 • egy húsz éve töretlenül sikeres iskolában tanulhatnak, ahol kiemelkedő tudású tanárok és oktatók segítségével már 200 külföldi hallgató indult el a világhír felé,
 • gyönyörű környezetben, első osztályú oktatási létesítményekkel felszerelt, 66 ezer négyzetméteres campus területén tölthetnek egy tanévet (két részben, összesen 8 hónapot Pekingben),
 • hisznek az áldozatos és kitartó munka rendkívüli eredményeket termő erejében!

 

Hírek

 

Esetlegesen felmerülő további kérdésére levélben válaszolunk: kepzesi.igazgato@circus.hu.


A tanév díja 5.000.000 Ft, amely 90%-ban állami finanszírozású, 10%-ban önköltséges (500.000 Ft)!

Jelentkezés 2020. január 9-től folyamatosan, a létszámkeret erejéig!

 A kiválasztás kezdete: 2020. március 14.!

 

 


Jelentkezési lap


{ BreezingForms : jelentkezesilap }

[accordion id=”sc-accordion”] [accordion_item title=’FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ‘]
 • 2020/2021-es tanév

  PEKINGI ARTISTA OSZTÁLY

   

  Tisztelt Érdeklőkő!

   

  Az alábbiakban – alapkérdések mentén – összegezzük tervezett artista osztályunk kínai képzésének feltételrendszerét, a jelentkezéssel s a kiválasztással kapcsolatos tudnivalókat. Esetlegesen felmerülő további kérdésére levélben válaszolunk: kepzesi.igazgato@circus.hu!

   

      A képzés tartalma: Kína cirkuszművészeti nagyhatalom, világra szóló eredményei látványosak. A kimagasló művészeti teljesítményt az évszázadok hagyományrendszerét tökéletesre csiszoló, részletesen kidolgozott művészetoktátási módszertan alapozza meg. Tervezett képzésünk ezt a módszertant, képzési modellt, és tanulási, fejlődési feltételrendszert teszi elérhetővé a magyar artista növendékek számára. Így ők a legmagasabb színvonalon működő artista kultúrában fejlődhetnek. Szakmai óráikat felkészült, nemzetközi tapasztalattal rendelkező, kimagaslóan eredményes oktatói kar irányítja, s folytatják közismereti tanulmányaikat is. Közismereti oktatásukat, pedagógiai vezetésüket két – teljes tanévben mellettük dolgozó – magyar kísérő tanár látja el. Tanulmányi feladataik ellátását online oktatási rendszer is segíti. Tanulmányi munkájuk tehát órarend, pontosan meghatározott tanuló és pihenő idő beosztásával zajlik, mindennapos tanári irányítás, ellenőrzés mellett.

   

        A képzés időtartama: A képzést 1 + 2 éves modellben tervezzük megvalósítani, hiszen a három tanévnyi speciális szakmai fejlődés ígér meghatározóan jelentékeny eredményeket.

  Az első tanév során, szeptembertől december közepéig, majd február végétől július közepéig valósul meg a kínai tanulmányi idő.

  A köztes két hónapot (december közepétől február végéig) itthon töltik a diákok, s – tanulói jogviszonyuk alapján – a Baross Imre Artistaképző Szakgimnáziumban teljesítik félévi tanulmányi kötelezettségeiket, augusztus végéig pedig a második félévi közismereti követelményeket.

      A sikeres első tanév után a két elkövetkező tanévben, azonos tanrend és feltételrendszer alapján, folytathatják tanulmányikat az osztály tanulói Pekingben.

   

         A képző intézmény: A kínai cirkuszművészet egyik meghatározó jelentőségű kortárs műhelye a Pekingi Nemzetközi Művészeti Iskola (Beijing International Art School). A két évtizede töretlenül sikeres intézményben kiemelkedően eredményes tanárok és edzők dolgoznak, s közel 200 külföldi hallgató végzett e campuson, amely egyfajta kulturális hídként szolgál a modern Kína és a nyugati világ között.

  Modern oktatási infrastruktúra, közel harminc edzőterem, multimédiás tantermek, 24 órás klinikai szolgáltatás és fizioterápiás helyiség várja a diákokat a 66 ezer négyzetméteres komplexumban.

   

        A képzés díja: A képzés díja egy tanévre, egy diákra vonatkozóan 5.000.000 Ft, amely 90%-ban állami támogatással, 10%-ban (500.000 Ft./tanév/diák) önköltség alapján kerül térítésre.

  A díj tartalmazza az alábbi költségeket:

  • a pekingi szakmai képzés;
  • a közismereti felkészítés és tanulmányok,
  • a szállás (2 ágyas kollégiumi szobák) a campuson belül,
  • az étkezés a campus éttermében,
  • a biztosítás,
  • az iskolai viselet, ruhanemű,
  • a vízum, a campus kártya;
  • a tanévre vonatkozó, kétszeri oda és visszautazás repülőjegye.

   

  Fentieken felül, igény szerint, mód nyílik az alap biztosítási díj emelésére, valamint az alap étkezési díj (kínai konyha) kiegészítésére (amerikai konyha), amelynek költségtöbblete az önköltség összegét növeli.

   

  A jelentkezők köre: Jelentkezéskor és a kiválasztási folyamat során előnyt jelent a korábbi sport szakirányú tevékenység és tapasztalat, a mozgásművészeti jártasság, az artista gyakorlat. Az artista képzettség nem szükségszerű elvárás, hiánya nem kizáró ok. Azok jelentkezését is várjuk, akik még nem végeztek artista tanulmányokat, ám elhivatottságot éreznek a cirkuszművészeti alkotás iránt, és rendelkeznek a folyamatos gyakorláshoz, terheléshez szükséges fizikai, mentális, pszichés képességekkel, készségekkel.

   

  A jelentkezés módja: Jelentkezni a honlapon (www.fnc.hu) közzétett jelentkezési lap beküldésével lehet a létszámkeret függvényében. Az első harminc férőhely már betelt, megnyitottuk a második harminc fős felvételi csoportot! A jelentkezését visszaigazoljuk!

   

  A kiválasztás menete: A kiválasztási folyamat (2020 márciusától májusáig) három fordulóból áll, ezek sikeres teljesítésével lépnek tovább a jelentkezők.

  Az első forduló általános fizikai, fiziológiai, anatómiai, koncentrációs és mentális képességeket mér fel.

  A második fordulóban a komplex szakmai, az artistaművészetben meghatározó képességek és készségek kerülnek felmérésre.

  A harmadik kiválasztási szakasz tréning jellegű, több napos tábor, a kínai oktatási modell alapján meghatározott szempontrendszer alapján, kínai szakmai oktató bevonásával zajlik.

  A kiválasztásra került diákok szakmai, tanulmányi, mentális és pszichológiai felkészítést kapnak a nyár folyamán.

  A gyermekkorú (13-15 éves) osztály tervezett létszáma: 14 fő (7 leány és 7 fiú).

   

  A felnőttkorú (18 év feletti) diákok létszáma, tanulmányi ideje és feltételrendszere: 2 fő (1 leány és 1 fiú).

      Érettségivel rendelkező artista növendékek pekingi tanulmányait is tervezzük. Ők OKJ szakmai képzés keretében vehetnek részt a programban, a fentiekben leírt anyagi és tanrendi feltételekkel, ám egy tanéves időtartamban, amely főként a meglévő artista és sport ismeretek elmélyítésére, tökéletesítésére szolgál. Célja színvonalas, sikeres cirkuszművészeti produkciók létrehozására, nemzetközi karrierlehetőség megteremtése!

      Kiemelkedően fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet arra (a Kínában megjelenő és terjedő megbetegedések kapcsán): hogy egyetlen gyermeket, egyetlen leendő artistát vagy tanárt sem küldünk ki sem Kínába, sem más országba, ha az egészségügyi veszély legkisebb kockázata is fennáll! Amennyiben a legkisebb kockázat is felmerülne a szeptemberre tervezett kiutazást megelőző időszakban, a tanulócsoport speciális képzését hasonló színvonalon, ám más szerkezetben valósítjuk meg.

  A kiválasztás és felkészítés folyamata ezért zavartalanul folytatódik!

  VÁRJUK JELENTKEZÉSÉT!

[/accordion_item] [/accordion]

 

Kapcsolódó videók

 

Kapcsolódó képek

VÁRJUK JELENTKEZÉSÉT!

Skip to content