CLOWN-/BOHÓCKÉPZÉS A BAROSS IMRE ARTISTAKÉPZŐ INTÉZETBEN

 

2017 szeptemberétől kétéves, nappali tagozatos bohócképzés indul érettségizett fiatalok számára a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolában.

A képzés célul tűzte ki olyan bohócok felkészítését, akik a hazai és a nemzetközi cirkuszporondokon és színpadokon is megállják a helyüket. A bohócmesterség és a pantomimes technikák mellett a képzésben helyet kapnak más, a humort is eszközül használó előadói formák, a vizuális komédia, a slapstick, a kómis és a színészmesterség is. A négy félév során a hallgatók megtanulhatják a bohócmesterség hagyományokra épülő, de a mai kor követelményeinek megfelelő formáit, a minőségi humor működési módjait, a közönség bevonásával történő interaktív előadások sajátosságait. A képzésben nagy hangsúlyt kap a mozgásművészet és a zene, így lehetőség nyílik a zenebohóc irány alapjainak elsajátítására is.

A javarészt gyakorlati képzésben a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola tanárai biztosítják az eszközszintű felkészülést, és lehetőséget biztosítanak az egyéb artista (pl. akrobatika, zsonglőr, tánc…) szakokban való jártasság megszerzésére. A legjobb hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy a Fővárosi Nagycirkusz előadásaiban, rendezvényein szerezzenek gyakorlatot.


Az induló osztály osztályfőnökei:

 

Méhes Csaba

 

A hazai és nemzetközi vizuális komédia kiemelkedő alakja. Szólóban, duóban és csoportban is legendás produkciók kötődnek a nevéhez. Olyan formációkban dolgozik, mint például a Méhek vagy a Méhes Csaba és a Brass in the Five.

Munkásságát több díjjal is jutalmazták világszerte. Kairóban elnyerte a Legjobb Férfiszínész díját, és legutóbb Odesszában a Komediada Nemzetközi Bohóc- és Pantomimfesztivál Grand Prix díját.

 

Greifenstein János

 

15 évig volt a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány művészeti vezetője, tagja volt annak a szakcsoportnak, amely tíz országot magába foglaló egységes bohócdoktori képzést dolgozott ki. Akkreditált oktatója a Bécsben működő International School of Humour iskolának.

Az elmúlt években a hazai workshopokon kívül tanított Szlovákiában, Csehországban és Németországban. Missziójának tekinti a bohócmesterség kutatását és rangjának emelését Magyarországon.

 

A felvétel követelményeiről a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola honlapján tájékozódhat

[button type=”primary” size=”large” link=”http://www.biak.hu/erettsegi-utani-szakkepesitesek/artista-bohoc/”]RÉSZLETEK[/button]


Az érdeklődők számára 2017 nyarán egyhetes tábort szervezünk.

Skip to content