Duo Splash

Trapéz (Ukrajna)

A klasszis ukrán légtornász duo nemcsak a cirkusz kupolájában, hanem az életben is egy párt alkot. Káprázatosan szép és kidolgozott trapéz számuk különleges cirkuszi élményt nyúlt. Látványos produkciójuk különlegesen nehéz elemeket, trükköket is felvonultat, így nem csoda a kínai Wuhan-ban tavaly ősszel megrendezett világhírű cirkuszfesztiválon bronz díjat nyertek.

 

Nistorov

Görkorcsolya (Olaszország)

Az olasz csoport görkorcsolya produkciójának különlegessége, hogy nem két, hanem három artista mutatja be. A két méter átmérőjű kör alakú emelvényen a két nő és a férfi különböző emeléseket, forgásokat, ugrásokat mutat be görkorcsolyán. A veszélyes szám kifogástalan technikai tudást, összeszokottságot és koncentrációt igényel. A vakmerő artisták még a nézők közül is bevonnak egy önként jelentkezőt produkciójukba.

 

Shandong csoport

Lábikária (Kína)

A több mint 4000 éves, ősi kínai cirkuszművészet 12 tagú, fiatal artistákból álló csoportja most lép fel először szezonműsorban Európában. A fantasztikus tudású akrobaták mozgalmas és kimagasló egyensúly érzéket igénylő produkcióját a gondosan megtervezett ugráskombinációk, látványos szaltók teszik rendkívül értékessé, igazi cirkuszi kuriózummá. A csoport 2010-ben felért a csúcsra, hiszen a Monte Carlo-i Cirkuszfesztiválon Aranybohóc díjat nyert.

 

Eddy Carello

Dobzsonglőr (Svájc)

A cirkuszi családból származó Eddy 11 éves kora óta foglalkozik zsonglőrködéssel. A cirkuszi családi hagyományoknak megfelelően produkcióját édesapjától tanulta, aki szintén zsonglőr volt. Mutatványát folyamatosan fejleszti, saját trükkjeivel kombinálja. A most látható dobzsonglőr száma – melyben egy dobfelszerelésen kis labdák pattogtatásával és különböző trükkös fordulatokkal pörgős dobszólót ad elő – világszerte hatalmas közönségsikert arat, és a szakma elismerését is kivívta.

 

Mister Lorenz

Bohóc (Olaszország)

A régi cirkuszi Carnevale családból származó bohóc, korábban erőművészként lépett fel, mostanában pedig artista tudását is felhasználva komikusként aratja sikereit. Produkcióiban ellenállhatatlanul mulatságos, színes komédiái jól ötvözik a klasszikus tréfákat a mesteri zsonglőr, szabadlétra és zenei elemekkel.

 

Red Back – Spider act

Kaucsuk (Etiópia)

A fiatal etióp lány, Rich Metiku pályafutását 8 évesen a Circus Ethio Selam-nál kezdte, azóta a világ számos neves cirkuszában fellépett, a Knie Cirkuszban, a Krone Cirkuszban, a Cirque Arlette Gruss-ben, és a Flic Flac Cirkuszban is látványos sikereket ért el. Jelenleg ő az egyik legelismertebb „kaucsuklány”. A Fővárosi Nagycirkuszban most látható produkcióját 2011-ben fejlesztette ki, akkori menedzsere és edzője segítségével, mellyel azóta számos díjat is nyert, többek között Moszkvában a Nikulin Cirkuszfesztiválon, illetve a Figueres-i spanyol nemzetközi cirkuszfesztiválon.

 

Szkokov csoport

Hintaszám (Oroszország)

Az orosz Rosgoscirk fesztiváldíjas szuperprodukciója a budapesti közönség elkápráztatására készül. A világ nagy hintaszámai között egyedülálló, hogy nyolc gyönyörű artistanő adja elő ezt a különösen nehéz és szép produkciót. A szám koreográfiája a világhírű orosz koreográfus és társulatvezető, Alekszandr Szkokov munkáját dicséri. A fantasztikus produkció az elmúlt években meghódította a cirkuszvilágot, a fesztiválok, gálák állandó fénypontja.

 

Höschler család

Fókaszám (Spanyolország)

A német család három fókája klasszikus önfeledt cirkuszhangulatot hoz a manézsba. Ez a produkció a gyerekek állandó kedvence szerte a világon. A kedves állatok labdákkal, karikákkal bonyolódnak humoros kalandokba, a vidám játékba a vállalkozó kedvű nézőket is bevonják. A színes, jókedvű kavalkád igazi családi produkció!

 

Shandong csoport

Ugrókötél (Kína)

A klasszikus akrobatikus kínai cirkusziskola 10 nagyszerű képviselőjének akrobatikus ugrókötél produkciója elképesztő tudást és állóképességet igényel. A nagyszerű akrobaták nemcsak a Monte Carlo-i Cirkuszfesztivált hódították meg, hanem produkciójukkal a Guinness rekordok könyvébe is bekerültek.

 

FarFan flying act

Fliegende (Amerikai Egyesült Államok)

Az amerikai csoport száma valódi világpremier! A korábban soha nem látott kereszt trapézakrobata produkció a Fővárosi Nagycirkusz kupolájában bemutatott látványos szaltókkal és kombinációs kerülésekkel ejti ámulatba a publikumot. Ez a fantasztikus produkció lesz jövőre a világhírű amerikai Ringling Bros and Barnum and Bailey Cirkusz attrakciója.

 

Gerasymenko bros

Táncos akrobatika (Ukrajna)

A testvérpáros hét éve van a pályán, számos cirkuszban felléptek már. A Fővárosi Nagycirkuszban most látható komikus akrobata számukat elismerték a 2012-es németországi Európai Ifjúsági Cirkuszfesztiválon és 2013-ban a híres francia Massy-i Cirkuszfesztiválon is.

 

Finálé

 

Képgaléria az előadásról

 

Skip to content