A Fővárosi Nagycirkusz idén is felajánlott egy tárgyat a Jónak lenni Jó! jótékonysági kampányhoz

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ évek óta részt vesz a közmédia Jónak lenni jó! kampányában. Idén egy Czeisler Ferenc „Tihany” bűvészről és cirkuszigazgatóról készült szobrot ajánlottak fel.

A karitatív akció kedvezményezettje ezúttal a Regőczi István Alapítvány. A szervezet missziója, hogy személyre szabott gondoskodást biztosítson a koronavírus-járvány idején árván vagy félárván maradt magyar gyermekeknek.

"Tihany" Ceizler Ferencről mintázott szobor

“Tihany” Ceizler Ferencről mintázott szobor

A 40 centiméter magas, festett, égetett agyagszobrot Bubutimár Éva kerámikusművész „Tihany” Czeisler Ferenc (1916-2016) bűvészről, cirkuszigazgatóról formázta. Czeisler Ferenc a cirkuszművészet megújítója és reformere, cirkuszi szaktekintély, a cirkuszfesztiválok állandó zsűritagja volt, akit bűvészként és cirkuszigazgatóként is számtalan díjjal tüntettek ki. 2006-ban a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál örökös zsűritagjává választották.

A Jónak lenni jó! jótékonysági kampányhoz az adományozók az alábbi linkre kattintva járulhatnak hozzá, ahol a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ által felajánlott szobrot is megvásárolhatják: https://mediaklikk.hu/jonaklennijo/

 

Borítókép: mediaklikk.hu

Műtárgyfotó: Urbán Ádám

További híreink

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Skip to content

Send this to a friend