A Fővárosi Nagycirkusz videotechnikai stábja is részt vesz a Konduktív Világkonferencia lebonyolításában  

A Fővárosi Nagycirkusz videotechnikai stábja is részt vesz a november 29. és december 1. között online megrendezésre kerülő X. Konduktív Világkonferencia lebonyolításában. Az eseményt a Pető Intézet bonyolítja le, akiknek intézményünk szakemberei rendszeresen segítenek rendezvényeik és konferenciáik zökkenőmentes technikai megvalósításában.

A Pető András orvos-gyógypedagógus által kidolgozott konduktív pedagóiai módszertan világkonferenciáján a koronavírus-járvány miatt, a magyar és külföldi vendégek online formában vesznek részt ZOOM felületen.

Közel húsz országból, több mint ezer mozgássérültekkel foglalkozó szakember, hallgató, szülő követi a Budapestről közvetített eseményt.  Fotó: Nagy Attila

 

Az esélyegyenlőség megteremtése kiemelt fontosságú a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ számára. A Pető Intézetnek nyújtott rendszeres technikai segítség mellett a világon egyedülállóként vezettük be a cirkuszi narrálást, mellyel a vak és látássérült emberek hátrányainak enyhítését, esélyegyenlőségük megalapozását, és a társadalom szemléletmódjának átalakítása céljából nyújtott speciális szolgáltatást hoztunk létre. Emellett idén is részt veszünk a Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányban, októberben autista fotósok munkáiból álló kiállítás nyílt a földszinti kiállítóterünkben, valamint a kulturális felzárkóztatás és az esélyegyenlőség megteremtése érdekében többször vendégül láttuk a különböző szociális és egyházi intézmények lakóit.

Szekáry Zsuzsanna