„A közönség a legjobbat érdemli” – Villáminterjú Boros Gáborral, a Trio Bokafi ugródeszkacsoport vezetőjével

A Porond Ifjú Csillaga-díjas Boros Gábor által vezetett Trio Bokafi ugródeszkacsoport is fellép a Dinasztiák című műsorunkban. A deszkazsáner nemzetközi élmezőnyében jegyzett csoport vezetőjét kérdeztük sikerük titkáról és a Dinasztiák című műsorról.

Mesélj a számotokról és a szám specialitásáról.

Úgy gondolom, hogy abban rejlik a sikerünk titka, hogy a mi produkciónk az előadásmódjában különbözik a megszokottól. Nagyon figyelünk a megjelenésre, a kosztümre, a zenére, a részletekre, mint a testtartás vagy a kidolgozottság. Követjük a trendeket, ami által a produkciónk beleillik nemcsak a cirkusz, hanem a varieté világába is.

Követitek a világhírű magyar deszkazsáner technikai hagyományait?

Rendkívül tiszteletreméltó az elődök munkája, de összességében nem követjük a hagyományokat. Ennek az elsődleges oka az, hogy változott a világ, és vele a technikai elemek, valamint az előadásmód is. Haladni kell a korral. Nem a mások által kitaposott ösvényt, hanem a saját utunkat akarjuk járni.

Amikor benne vagyunk a munkában, naponta egy-másfél órát töltünk gyakorlással, plusz fél órát koreográfiás gyakorlással. Mint mondtam, nagyon fontosak a részletek, a kéztartás, a mozdulat. Ettől is más a mi produkciónk. Nem mindegy, hogy megugrok egy szaltót, vagy megugrom a szaltót. Kemény elvárásaim vannak magammal és a csoporttársaimmal, Tóth Jánossal és Mohácsi Leonával szemben is, mert a közönség a legjobbat érdemli.

Mi a véleményed a Dinasztiák című műsorról?

Nagyon tetszik az ötlet, hogy ebben a nehéz pandémiás helyzetben a Fővárosi Nagycirkusz vezetősége ilyen nagy segítséget nyújt több mint hetven magyar artistának ezzel a műsorral, nemcsak anyagi értelemeben, hanem a fellépők rutinjának megtartásával is. Igazán változatos a műsor, rengeteg nagyszerű artistaművészt és produkciót láthatnak a nézők, szinte minden cirkuszi zsáner megjelenik. Világviszonylatban nem is tudok másik helyet, ahol most funkcionálnának és ilyen nagyszabású, színvonalas műsorral állnának elő.

Szekáry Zsuzsanna

fotó: Urbán Ádám