A Silver Power erőemelő duó Különdíjat nyert a Minszki Nemzetközi Cirkuszfesztiválon

A Silver Power – Kranitz Krisztián és Füzy Anita – magas színvonalú erőemelő produkciójának külön mondanivalót ad a nemek közötti különbség, a nyers erő és a mozdulatok finomságának keveredése formálja egyedivé előadásmódjukat. Szobrokat testesítenek meg, amik életre kelnek, miközben megjelenítik a férfi és nő közötti kapcsolatot. A duó Németország legnagyobb utazócirkusza, a Circus Roncalli Panem et circenses című műsorának fellépőjeként bemutatkozott Düsseldorf, Köln, Berlin és Bréma közönsége előtt is. Műsorszámukat a nemzetközi zsűri a XI. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Bronz-díjjal jutalmazta.

Kranitz Krisztiánt telefonon értük utol, aki tájékoztatott minket, hogy meghívásos alapon jutottak ki a négy napos II. Minszki Nemzetközi Cirkuszfesztiválra, ahol nagyon jól érezték magukat. Szuper fogadtatásban és ellátásban volt részük, sok kedves artista kollégával találkoztak. Jól mentek a próbák, gördülékenyen és jó hangulatban zajlott a fesztivál. A különböző országokból érkezett fellépők nagy száma miatt két különböző műsor volt, „A” és „B”, amelyek egyenként több, mint három és fél órán át tartottak.

Végül a díjátadó ünnepségen nem tudtak jelen lenni, mert elszólította őket egy már korábban lefixált fellépés, ezért Graeser József „Dodi” a Fővárosi Nagycirkusz cirkuszszakmai vezetője vette át helyettünk a Különdíjat.

Kranitz Krisztián és Füzy Anita nagyon örülnek a Különdíjnak és, hogy méltón képviselték a nagy hagyományokkal bíró magyar cirkuszművészetet.

Szekáry Zsuzsanna