Az artista szakma döntött: Dittmar Laido a 2022. év kiemelkedő magyar artistája, a Karádi-díj második díjazottja

Második alkalommal, teltház előtt adták át a Fővárosi Nagycirkusz augusztus 10-i gála előadásán a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ által tavaly alapított Karádi-díjat, amelyet az év kiemelkedő magyar artistaművésze vett át. A cirkuszszakmai díjra érkezett szavazatok dr. Kukucska Szilvia közjegyző előtt történtek összeszámlálásra és hitelesítésre.

A Tihany Életmű és a Porond Ifjú Csillaga-díjakkal egyenrangú Karádi-díjat az év kiemelkedő magyar artistaművészeként Dittamar Laido vette át Fekete Pétertől, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ igazgatójától és Graeser Józseftől, a Fővárosi Nagycirkusz szakmai vezetőjétől.

„Egyáltalán nem számítottam a díjra, amit szeretnék megköszönni a pályatársaimnak. Ez egy meghatározó és emlékezetes pillanat a karrieremben, hiszen ez egy rangos cirkuszszakmai díj. Hálásan köszönöm” – mondta Dittmar Laido meghatódva a díjátadó ünnepségen.

Dittmar Laido kezében fogja a díjat

Dittmar Laido a magyar cirkuszi szakma szavazatai által nyerte el az idei Karádi-díjat. A szavazatok dr. Kukucska Szilvia közjegyző előtt történtek összeszámlálásra és hitelesítésre.

A Kristóf Krisztián, Kőműves Tibor, ifj. Simet László és Fekete Péter alkotta nomináló zsűri négy artistaművészt javasolt a Karádi-díjra. A legtöbb jelölést kapó artistaművészre –  Biritz Ákosra, Dittmar Laidora, Donnert Kathy-re és Richter Kevinre – a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ által kibocsátott Cirkuszművészeti Szakmai Kártya birtokosok online szavazhattak.

 

Szekáry Zsuzsanna

Fotó: Urbán Ádám