Az élő artistalegenda, a Cirque du Soleil sztárja, ifj. Simet László is fellép november 26-án, a Fővárosi Nagycirkuszban, a Kötéltánc dalpályázatunk döntőjén

Tizenhárom éve visszatérő szereplő a Cirque du Soleil műsoraiban, ahol főszerepet is játszott. Skywalkkal lépett fel a 2012-es londoni olimpia és paralimpia záróünnepségén. Tehetségét számos szakmai díjjal jutalmazták, többek között Hortobágyi Károly-díjjal, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével, emellett számos nemzetközi cirkuszfesztiválon aratott sikert.

Az idén nyáron hatvanadik életévét betöltő cirkuszművész nemrég megdöntötte a saját magassági rekordját: Kínában, az első Wencheng Dawazi International Competition Fesztiválon 87 méter magasban, egy 157 méter hosszú drótkötélen szaladt át többször is. A versenyen gyorsaságával harmadik helyezést ért el.

Ifj. Simet László izgalmas pályafutásáról bővebben a Cirkuszi Csodaemberek – Életútinterjúk cirkuszművészekkel című kötetsorozatunk 5. részében olvashatnak. A kötet a Fővárosi Nagycirkusz információs pultjánál vásárolható meg 1500 forintért.