„Benne van a pakliban, hogy leeshetek” – Villáminterjú a Duo Lameth-tel    

A Duo Lameth – Németh Boglárka és Eduardo Lamberti – trapézszámát is láthatjátok a Dinasztiák című műsorunkban. A duó női tagját kérdeztük a produkciójuk különlegességéről és a legveszélyesebb trükkjükről.

Mindketten többféle cirkuszi zsánerben járatosak vagytok. Miért a trapézt választottátok közös számotoknak?

Mindketten a levegő zsánerek szerelmesei vagyunk, és mielőtt 2012-ben debütáltunk volna a közös számunkkal, már külön-külön is felléptünk levegőszámokban is, így adta magát, hogy közösen hozzunk létre egy duó trapézszámot.

Miről szól a produkciótok, és mi a legveszélyesebb trükk, amit láthatnak tőletek a nézők?

Mivel nemcsak a manézsban, hanem az életben is egy párt alkotunk, így a trapézszámunk is a szerelemről, a férfi és nő különleges, mély kapcsolatáról szól. Én magyar származású vagyok, a férjem viszont egy brazil cirkuszi dinasztia 5. generációs tagja, ezért a számban a latinos vérmérséklet is megmutatkozik.

A számban a romantikán kívül fontos szerepet kap az elegancia és a dinamikus trükkök. Természetesen a zene is romantikus, a kosztümöket pedig Ócsai Brigitta készítette. Az utolsó slussz trükkünk a legkockázatosabb: egy előre szaltót csinálunk a levegőben kézből kézbe. Ez nagyon veszélyes trükk, benne van a pakliban, hogy leeshetek, ezért világviszonylatban nem sokan csinálnak ilyet. Fél éven át naponta gyakoroltuk, hogy biztonsággal elő tudjuk adni előadás közben is.

Szekáry Zsuzsanna

fotó: Urbán Ádám