Búcsúznak a csillagok

Az első nemzeti cirkuszévadát ünneplő intézmény gálaműsora, a Magyar Cirkuszcsillagok közel 50.000 nézőt vonzott. A napjaink legkiválóbb magyar artistáit felvonultató gála egyöntetű szakmai- és közönségsikert aratott. 

A legnagyobb kedvenc, a Monte Carloi Cirkuszfesztivál egyetlen magyar győztese Richter Flórián volt, aki lovas akrobata csoportjával szenzációs bemutatót tartott. Óriási sikere volt a Monte Carloban szintén díjazott Golden Power erőemelő produkciónak és a Cirque du Soleil magyar sztárjának, Simet Lászlónak, akinek látványos produkciója egyben világpremier is volt.
A magyar cirkuszművészetet nemcsak itthon, hanem világszerte növekvő megbecsülés övezi. Ezt jelzi, hogy az egyik legtekintélyesebb német cirkuszi internetes portál (chapiteau.de) is kiemelt helyen foglalkozott a nemzeti gálaműsorral. „Nagyszerű lovas produkciók, szenzációs artisták és egy minden tekintetben sikeres show, mely igazolja a cirkuszművészet helyét a magyar kultúrában.” A cikk utal arra is, hogy ilyen kultúrpolitikai elismerésre a német cirkuszművészet mindmáig hiába vár.
A cirkusztörténeti műsor vasárnapig tekinthető meg a legendás ligeti arénában. A 15 órakor kezdődő búcsúelőadáson a Fővárosi Nagycirkusz hatalmas lufiparádéval és meglepetésekkel várja a közönséget.
A következő, Circus Maximus című műsor április 6-tól várja a cirkuszbarátokat, és Itália cirkuszcsodáit hozza el Budapestre.