CIRKUSZ 50 – ISMERJÉTEK MEG JANUÁR 14-I GÁLAMŰSORUNK FELLÉPŐIT!

Kizárólag a január 14-i gálaműsorra állt össze artistaművészek egy kiváló csapata

A Fővárosi Nagycirkusz újranyitásának 50. évfordulóját egy különleges gálaműsorral ünnepli, amit az intézmény Facebook oldalán január 14-én 19 órától élőben lehet követni. Kizárólag erre az alkalomra állt össze artistaművészek egy kiváló csapata, hogy megidézze a 4 Sirius 1971-es nyitógálán előadott karusszel számát. A Tündértánc – Nővarázs című műsorunk sztárjai, a Duo Fossett – Krich Noémi és John Laci Fossett – valamint Marton Lenke és Szabó Lilla artistaművészek gőzerővel készülnek az egyszeri és megismételhetetlen gálaműsorra.

Krich Noémi megosztotta velünk, hogy a karusszel egy két csőből álló, V-alaklú rekvizit (cirkuszi kellék), ami egy motor segítségével folyamatosan körbeforog. A rekvizit felső részén egy-egy strabátli van, amelyekbe a tartó emberek beakasztják a lábukat, majd a másik lábukat a csőnek támasztva leveszik a rúdról az általuk tartott embereket és miközben forognak, bemutatják a látványos trükköket. A gálaműsor online közönsége olyan produkciót is láthat majd, amelyben a forgó apparáton az artistaművészek a nyakuk segítségével tartják meg egymást. „Nagy kihívás elsajátítani egy új zsánert, de megbirkózunk vele, hiszen ez a gála egy nagyon különleges esemény lesz. Nagyon hálásak vagyunk Pósvai Zoltánnak, aki segíti a munkánkat és a fejlődésünket” – fogalmazott Krich Noémi.

Marton Lenke tizenkét évvel ezelőtt végzett Szabó Lillával a Baross Imre Artistaképző Intézetben karusszel számmal. Lenke 2012-ig ezzel a zsánerrel lépett fel, utána a Magyar Nemzeti Cirkusznál légtornás – és lovas zsoké számmal varázsolta el a nagyérdeműt. 2012-ben a Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Arany-díjat nyert a Richter csoporttal. „Tíz év után nagy élmény ismét ezzel a zsánerrel a közönség elé lépni. Nem félek a magasságtól és a pörgéstől, nagyon szeretem a karusszelt. Emlékszem a mozdulatokra, csak a testemnek újra hozzá kell szoknia ehhez a mozgásformához. Jelen pillanatban minden porcikám fáj, de megéri, hiszen ez egy egyszeri és megismételhetetlen alkalom lesz” – osztotta meg gondolatait Marton Lenke.

Krich Noémi és Marton Lenke partnereik nevében is elmondták, hogy nagyon örülnek a megkeresésnek, és büszkék rá, hogy a Fővárosi Nagycirkusz újranyitásának 50. évfordulóját ünneplő gálaműsor részesei lehetnek.

Szekáry Zsuzsanna

Fotó: Nagy Attila