Cirkuszművészet a Cinemaqua Film és Natúrparkban  

Kisvárdán augusztus 14-én nyitja meg kapuit a varázslatos Cinemaqua Film és Natúrpark. A 30 hektáros területen fantasztikus filmes világ várja a látogatókat eredeti díszletekkel, hihetetlen látványelemekkel Európa legújabb és tematikájában teljesen eredeti moziparkjában. A Fővárosi Nagycirkusz is jelen lesz elsősorban gyermekeknek szóló, izgalmas készségfejlesztő programjával, valamint fellép a többszörös cirkuszfesztivál-díjas Bekhzod Tashkenbaev is halálkerék-és magasdrót számaival.

A Robin Hood című film egyik díszletében, Nothingam várában felállított halálkeréken naponta három alkalommal – 11:30, 14:30, 16:30 – lép fel a 6. generációs artistacsaládból származó, világhírű üzbég artistaművész, Bekhzod Tashkenbaev halálkerék-és magasdrót számaival.

 

A vár mellett felállított cirkuszi sátorban a Fővárosi Nagycirkusz Tanulj cirkuszt! programjának szakképzett készségfejlesztői tartanak elsősorban gyermekek számára készségfejlesztő foglalkozásokat. A cirkuszi eszközök és zsánerek kipróbálása tudományosan bizonyítottan jótékony hatással vannak a kognitív képességekre, fejlesztik a mozgáskoordinációt, a problémamegoldó képességet, a térérzékelést, valamint erősítik a csoporthoz tartozás értését.

A cirkuszi sátorban különböző állomásokon – zsonglőrködés, gumiasztal, levegő karika, drótkötélegyensúlyozás, talajakrobatika – sajátíthatják el a cirkuszművészet gyakorlásához szükséges ismeretek és képességek alapjait. Az úgynevezett bátorságpróbákon részt vevő gyermekek a feladatok végén személyre szabott, fényképpel és névvel ellátott cirkuszi bátorság bizonyítványt kapnak emlék gyanánt, hogy megismerkedtek a cirkuszművészet főbb zsánereivel.

További információk a Cinemaqua Film és Natúrpark közösségi oldalán érhetők el: https://www.facebook.com/Cinemaqua-101534308309370/?ref=page_internal

Szekáry Zsuzsanna

Fotók: Sándor András, Cinemaqua Film és Natúrpark Facebook oldala

Skip to content

Send this to a friend