Cirkuszművészet a Sziget Fesztiválon

Idén sem maradnak cirkuszművészet nélkül a Sziget Fesztivál látogatói! Augusztus 10. és 15. között a nemzetközi társulatok mellett a Baross Imre Artistaképző Intézet Szakgimnázium (BIAK) tanulói is fellépnek Szentivánéji Álmodók című összművészeti produkciójukkal.

A Cirque du Sziget a megszokott helyén, színes nemzetközi cirkuszművészeti programmal várja az érdeklődőket. Az ezer férőhelyes cirkuszi sátorban és a külső szabadtéri helyszíneken koradélutántól késő éjszakáig folyamatosan váltják egymást az izgalmasabbnál izgalmasabb produkciók. A sátorban a fesztivál minden napján öt – Barcode Circus Company, Cirque La Compagnie, Cie Cabas, Palesztin Cirkusziskola, BIAK – társulat előadása lesz látható. A BIAK Szentivánéji álmodók című Szigetre készített adaptációja 14 órától veszi kezdetét.

A Szentivánéji Álmodók című összművészeti előadás a Sziget Fesztivál minden napján 14 órától látható.

A Szentivánéji álmodók című előadásban William Shakespeare klasszikus színpadi műve elevenedik meg cirkuszi légkörben. A Kovács Gábor Dénes dramaturg és rendező, valamint Romhányi Áron zeneszerző által életre hívott történet az álom és az ébrenlét határmezsgyéjén táncol. Az előadásban ötvöződnek a különböző előadó-művészeti ágaknak; a színház, a cirkusz, a zene és a tánc.  Shakespeare újraértelmezett mítoszában a klasszikus cirkuszművészet komplex módon használta fel és ezáltal építheti tovább a színpadi dramaturgia, a zenés színház valamit a táncművészet eszközeit és elemeit. Ez a sokszínű eszközrendszer különleges összművészeti produkcióvá ötvöződött a BIAK tehetséges diákjainak és kreatív tantestületének hála.

A Cirque du Sziget részletes programjáról ide kattintva tudhatnak meg bővebb információkat.

 

Szekáry Zsuzsanna

Fotó: Urbán Ádám