Cirkuszművészet az Art Marketen  

Artistaművészek is felléptek az Art Market Budapest Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Vásár október 21-i megnyitóján. A Millenáris Parkban tizedik alkalommal megrendezett nemzetközi művészeti eseményen bejelentést tett a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ: pályázatot hirdetünk a Fővárosi Nagycirkusz arculatának megújítása céljából.

A képzőművészeti seregszemlén a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ bejelentette, hogy rövidesen pályázatot hirdet felsőoktatásban tanulók és oktatók, illetve tervezőgrafikusok számára a Fővárosi Nagycirkusz arculatának megújítása céljából. Az alkotói és grafikai pályázatok előkészítéséhez és lebonyolításához az Art Market Budapest fog képzőművészeti szakmai segítséget nyújtani. A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ három új kortárs pályázatáról itt olvashat bővebben.

A rendezvény az ART OF CIRCUS címet kapta, amelyen kifejezetten erre az alkalomra összeállított artistaprodukciókkal lepték meg a nyitó nap szakmai közönségét valamint a sajtó képviselőit. Az eseményen több alkalommal, négy helyszínen léptek fel az artistaművészek. A fogadó téren Dajka Botond és Dajka-Laczkó Szilvia gurtni számmal, Földváry Balázs röhnráddal, Zsilák Olivér és Heizler Dominika romantikus emelőszámmal, Váradi Nándor és Diana Boiachin pörgős zsonglőr illetve lengőrúd számmal, Csanády Bernát gurtnival, Jerabek Csenge cyrwheellel, Antal Loretta pedig szintén gurtnival.

A zene-és a cirkuszművészet összefonódását a cirkusz trike-on drótszámmal fellépő Gróf Olívia és az őt hegedűn kísérő Nyári Gábor, valamint Váradi Dorottya artistaiskolás diák és Kelly Saabel hand stand produkcióit zongorajátékkal fűszerező Benedekfi István szemléltette.

A negyedik helyszínen az artistaművészek levegőszámokat adtak elő. Nagyhegyi Sára artistaiskolás növendék a megjelenteket karikaszámával varázsolta el, Csanády Bernát trapézon, Pajor Szilvia pedig levegőspirállal mutatkozott be. Csermely Kinga, a Duo Fossett szintén a levegőbe emelkedve emelték a rendezvény fényét.

Szekáry Zsuzsanna