Csodálatos cirkusz az EFOTT Pikniken  

Az EFOTT Fesztivál kulturális programsorozatában, a Fejér megyei Kápolnásnyéken megrendezett EFOTT Pikniken szeptember 26-án és 27-én a Fővárosi Nagycirkusz három gálaelőadást tartott Csodálatos cirkusz címmel.

Nem meglepő, hogy a színházi és zenei programok mellett a cirkuszművészet is képviselte magát az Efott Pikniken, hiszen a többi művészeti ághoz hasonlóan, a többszáz éves tradíciókkal rendelkező magyar cirkuszművészet is a nemzeti kulturális örökségünk része.

Az esős idő sem szegte kedvét a kultúrára éhes közönségnek szombaton. Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött, direkt erre az alkalomra összeállított gálaestre érkező, szájmaszkot viselő látogatók megtöltötték a felállított cirkuszi sátrat. Izgatott, többnyire kisgyermekes családok várták, hogy elkezdődjön a cirkuszi csoda, amely a Fővárosi Nagycirkusz Kötéltánc dalpályára érkezett egyik pályaművel vette kezdetét; Czimmermann Kitti: A cirkusz valami más című dalát énekelte el Tatár Bianka énekesnő Gulyás Levente négyfős zenekara által kísérve.

A cirkuszra hangolódás után Csanády Bernát lépett fel gurtni számával, aki olyan magabiztosan tartotta ki a nehéz pózokat a levegőben, mintha ez a világ legtermészeteseb és legkönnyebb dolga lenne. Őt Matos Lénárd és Teibler Daniella követték egykerekű produkciójukkal, amelyben a duo férfi tagja nemcsak játszi könnyedséggel ugrálta át egykerekűjével a partnernőjét, de a tüzes rekvitizjén is gond nélkül átkerekezett.  

Ezután a humoré volt a főszerep, a világhírű Folco cirkuszi dinasztia tagja, Christian Folco ismertette meg a közönséget az olasz gasztronómiával, amelyet zsonglőr elemekkel fűszerezett meg. Ezután a Porond Csillaga-díjas Zsilák Olivér következett pörgős zsonglőr számával, aki többek között azzal a trükkel is kivívta a közönség elismerését, hogy miközben négy buzogánnyal zsonglőrködött, az ötödiket a homlokán egyensúlyozta. A következő artistaművész a németországi varieték sztárja, Pajor Szilvia volt, aki különleges spirál rekvizitjén bemutatott kecses levegőszámával varázsolta el a közönséget.

Az átszerelés alatt a zenekar Tompos Kátya: Viszlek haza című dalával szórakoztatta a nagyérdeműt, majd Kodák Anna lépett a porondra kaucsuk elemekkel tarkított hulahopp számával. A következő produkcióban egy egészen másfajta karikáé volt a főszerep: a Porond Csillaga-díjas Földváry Balázs cyr wheellel mutatott be izgalmas forgásokat.

Ezután egy romantikus hangulatú emelőszám következett Heizer Dominika és Zsilák Olivér jóvoltából, majd a zenekar és Tatár Bianka előadták Roy és Ádám: Trambulin című dalát. A következő fellépő Horváth Judit volt, aki trapéz számával a női erőt és szenvedélyt jelenítette meg.

Az átszerelés alatt Christian Folco újra megnevettette a közönséget, majd a világhírű Trio Bokafi lépett a porondra, akik deszkaszámuk végén egy hármas szaltóval bűvölték a publikumot.

A több mint egyórás, Graeser József és Csicsely Zoltán által összeállított gálaműsort a közönség vastapssal hálálta meg, majd a sátorból kifelé menet, jókedvűen és izgatottan vitatták meg a kicsik és nagyok a kedvenc produkcióikat és a rájuk gyakorolt hatásaikat.

Szeptember 27-én, 16 órától kezdődik az utolsó gálaelőadás. Szeretettel várjuk nézőinket!

Szekáry Zsuzsanna

Fotók: Urbán Ádám

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Skip to content

Send this to a friend