Felelősséggel az állatokért – Cirkuszi világnap a Fővárosi Nagycirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előtti téren többek között színes programkavalkáddal, előadásokkal, interaktív programokkal és állatsimogatóval készültek a világnapra, ahol kiskacsákkal, kiscsibékkel, kutyákkal és kis nyuszikkal ismerkedhet meg a közönség. A cirkusz céljai között szerepelt, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a felelős állattartásra és az állatok szeretetére. Az állatok nemcsak időszakosan, egy ünnep alkalmából kapott barátaink, hanem az összetartozás egy életre szól.

A beszélgetések és előadások között Maka Gyula és Méhes Csaba pantomim-művész vezette a műsort, játékos kvízkérdéseikre adott helyes válaszokért a gyerekeket ajándékokkal jutalmazták. Ezzel párhuzamosan a cirkusz aulájában arcfestés zajlott, a gyerekek és szüleik arcukon színes mintákkal dekorálva távozhattak – valaki egy korábbi előadásunk sminkjét szerette volna a tükörbe nézve látni, valaki pedig kedvenc rajzfilmjének vagy musicaljének sminkjét.

Szombat déli tizenkét órától kezdődően a Tordasi Állatasszisztált Terápiás Közhasznú Egyesület tartott bemutatót, akik a témát jól ismerő szakemberek segítségével nyújtanak segítséget terápiáik során fogyatékkal élő embereknek óvodás kortól kezdve egészen idős korig. Az egyesület a kutyusokat játékosan motivációs eszközként használják fel a gyógyulás elősegítéséhez.

A Rex Kutyaotthon Alapítvány egy játékos és vicces bemutató keretében mutatta be munkáját, és hívta fel a figyelmet négylábú barátaink értékeire, a felelős állattartásra, valamint az állatok örökbefogadásának fontosságára. Majd délután a budaörsi Lovas-és Kutyás Terápiás Közhasznú Egyesület tartott egy bemutatót és beszélgetést a különböző kutyás képzésekről.

A cirkuszi világnapra ellátogatók elhozhatták házi kedvenceiket is, akik a Fővárosi Nagycirkusz előtti alkalmi porondon bemutathatták kis állataik tudását: a jutalom nem volt csekély, a legügyesebb állat és gazdája felléphetett a mai napon a Fővárosi Nagycirkusz Antarktisz gyermekei című előadásában.