Fiatal magyar tehetség az Echo of Asia Nemzetközi Cirkuszfesztiválon

Az erős tradíciókból gyökerező magyar cirkuszművészetet Közép-Ázsia legrangosabb cirkuszfesztiválján Heizer Dominika, a Baross Imre Artistaképző Intézet idén végzett diákja képviseli.

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ kiemelt figyelmet fordít a világhírű magyar artisztika utánpótlásának biztosítására és a megfelelő gyakorlat megszerzésére. A fiatal tehetségek pályájának elindulásához óriási löketet adhat egy nemzetközi cirkuszfesztiválón történő szereplés, ahol számos cirkuszi szakember látja a produkciójukat. Heizer Dominika mióta megtudta, hogy ő képviseli Magyarországot az Echo of Asia Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, félretette a nyári pihenést és két hónapja éjt nappallá téve tréningezik cyr-kerékszámával. Az ifjú artistaművész ma 16 órakor lép porondra. Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója a helyszínen, mi pedig otthonról szurkolunk neki.

 
 Heizer Dominika 15 éven át ritmikus gimnasztikázott és versenyzett látványtáncban, amellyel Európa bajnoki 1. helyezést ért el. Elvégezte a Baross Imre Artistaképzőt, dolgozott adagio hand to hand számmal, handstandot tanult, illetve György Tibor segítségével sikerült elsajátítania a cyr-kerékszám zsánert.

 

Szekáry Zsuzsanna 

Borítókép: Bors Szilvia