Heizer Dominika bronz-díjat nyert az Echo of Asia Nemzetközi Cirkuszfesztiválon

Újabb magyar siker a cirkuszművészetben! A Baross Imre Artistaképző Intézet (BIAK) idén végzett diákja, Heizer Dominika képviselte idén a világhírű magyar cirkuszművészetet Közép-Ázsia legrangosabb cirkuszfesztiválján, Kazahsztánban. Az ifjú tehetség bronz-díjjal tért haza az első nemzetközi megmérettetéséről.

A fesztiválon Magyarország kiemelt vendégként vett részt: Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója a zsűriben képviselte hazánkat és Közép-Európát, a versenyszámok között a fiatal artista, Heizer Dominika mutatta meg a tudását.

Heizer Dominika próba közben

Heizer Dominika nem csak itthon, hanem az Echo of Asia Nemzetközi Cirkuszfesztiválon is gyakorlással töltötte minden idejét.

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ kiemelt figyelmet fordít a világhírű magyar artisztika utánpótlásának biztosítására és a megfelelő gyakorlat megszerzésére. A fiatal tehetségek pályájának elindulásához óriási löketet adhat egy nemzetközi cirkuszfesztiválon történő szereplés, ahol számos cirkuszi szakember látja a produkciójukat. Heizer Dominika mióta megtudta, hogy ő képviseli Magyarországot az Echo of Asia Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, éjt nappallá téve tréningezett cyr-kerékszámával.

Cirkuszfesztivál nyitóceremónia zászlókkal

Közép-Ázsia legrangosabb nemzetközi cirkuszfesztiválját nagy érdeklődés kísérte.

Az ifjú artistaművésznek nem volt könnyű dolga, ugyanis rögtön a parádé után, első számként nyitotta meg a kazahsztáni fesztivált. Dominika derekasan megdolgozott a sikerért, a közönség nagyon szerette a cyr-kerékszámát. A fesztivál rendezője ezt követően beválogatta a gálaműsorba. Másnap a tekintélyes szakmai zsűri bronz-díjjal jutalmazta az ifjú tehetséget.

Heizer Dominika a díjaival

Heizer Dominika az Echo of Asia Nemzetközi Cirkuszfesztivál bronz-díjával.

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy én képviselhettem Magyarországot ezen a híres fesztiválon. Álmomban sem gondoltam volna, hogy bronz-díjat kapok. Nagyon értékes barátságokat kötöttem, mindenki mérhetetlenül kedves és tiszteletteljes volt velem. Hihetetlenül hangulatos volt a fesztivál, aminek az emlékét örökre megőrzöm” – mondta Heizer Dominika.

 

Szekáry Zsuzsanna