Hónapok óta teltház a Fővárosi Nagycirkuszban! - Eddig százötvenezren látták a RAIN – Esőcirkusz műsort

A Fővárosi Nagycirkusz hónapok óta, folyamatosan teltházzal játssza a RAIN – Esőcirkusz című műsorát. A minden jegy elkelt táblák ellenére sem lankad a közönség érdeklődése, kígyózó sorok állnak a kiemelt nemzeti intézmény jegypénztárai előtt.

Mi sem bizonyítja jobban a cirkuszművészet létjogosultságát, mint az, hogy Közép-Európa egyetlen, egész évben működő kőcirkusza hónapok óta teltházzal játssza a RAIN – Esőcirkusz című műsorát. A közönség pozitív visszajelzéseinek és az intézmény kialakult jóhírének köszönhetően számtalan család utazik vidékről Budapestre, hogy megtekintsék a műsort. A közönség igényeihez igazodva, az intézmény további helyeket szabadított fel és bónusz előadásokat is beiktatott. Ennek ellenére még így is sokan lemaradnak a jegyekről, ezért a Fővárosi Nagycirkusz mindenkit figyelmeztet a jegyek időben történő megvásárlására.

teltház a Fővárosi Nagycirkuszban

Hónapok óta teltház a Fővárosi Nagycirkuszban, eddig százötvenezren látták a RAIN – Esőcirkusz műsort.

A RAIN – Esőcirkusz egy hamisítatlan klasszikus cirkuszi előadás elképesztő artistaszámokkal, élő zenével és énekesnővel, lenyűgöző audiovizuális elemekkel, látványos szökőkúttal és lézer show-val. A cirkusz követi a közönség igényeit, ezért a legmodernebb technikával dobja fel az évszázadok alatt kialakult és a generációk alatt egyre tökéletesedő produkciókat. Emellett a Fekete Péter által rendezett előadás fontos üzeneteket is közvetít: a békéről és a békéért szól – mely az elmúlt évtizedekben nem volt aktuálisabb, mint amennyire ma az.

pénztár előtt álló sor

Kígyózó sorok a Fővárosi Nagycirkusz pénztára előtt.

A cirkuszművészet fontos társadalmi üzenetekkel bír, amelyek túlmutatnak a látványi esztétikumokon: ilyen az erő, az összetartás, a bizalom, az egyenlőség, a bátorság, a barátság vagy a csapatmunka. Ezeknek az üzeneteknek és a magasfokú művészi közlésmódnak hála, a cirkuszművészet régen túllépett a puszta szórakoztatási formán: a társművészetekkel egyenrangú, az érzelmeinkre és a gondolatainkra hatást gyakorló előadó-művészeti ággá vált.

A cirkusz és a hozzá kapcsolódó társművészetek – zene, tánc, mozgásművészet, pantomim, jelmez-és kelléktervezés – közérthetően, elképesztően sokszínű eszköztárát felhasználva mindenkit képes megszólítani. A cirkuszművészet gondolatokat és érzéseket, sőt katarzist kiváló művészeti ág, ami folyamatosan fejlődik.

Szekáry Zsuzsanna

Fotó: Nagy Attila

További híreink