Idén is az artista szakma dönt a Karádi-díjazottról

Több száz tehetséges magyar artistaművész közül a szakma választja ki azt a személyt, akinek odaítéli a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ által alapított, rangos Karádi-díjat.

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ által tavaly alapított díj különlegessége nem csak abban rejlik, hogy a több száz potenciális jelölt közül végül egy magyar artistaművész kapja meg a rangos elismerést, hanem hogy kizárólag a cirkuszi szakma döntése alapján ítélik oda.

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ által felkért négytagú zsűri – Kristóf Krisztián, Kőműves Tibor, Simet László és Fekete Péter – tesz javaslatot az adott évben kiemelkedő művészi munkát végző magyar artistaművészekre. A jelölés során az alábbi szempontokat kell figyelembe venniük: az adott évben elért művészi teljesítményt, valamint a megkérdőjelezhetetlen, példa értékű közösségi és magánéletet.

A díjazott személyéről a magyar artista szakma dönt. A négy legtöbb jelölést kapó artistaművészre a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ által kibocsátott Cirkuszművészeti Szakmai Kártya birtokosok szavazhatnak online július 25. és 29. között, a Fővárosi Nagycirkusz honlapján elhelyezett szavazólapon. Minden szavazásra jogosult a négy jelölt közül egy artistaművészt választhat.

A jelöltek:

Biritz Ákos – gurtni

Dittmar Laido – zsonglőr

Donnert Kathy – lábzsonglőr, görkorcsolya

Richter Kevin (Richter Kevin Csoport) – akrobata, lovasakrobata

A díjazott augusztus 10-én, egy ünnepi gálaelőadás keretében kapja meg a Karádi-díjat.