Ízelítő a Fővárosi Nagycirkusz új műsorából  

2020. július 18-án, szombaton lesz a Fővárosi Nagycirkusz új műsorának bemutatója. A hosszúra nyúlt felkészülési idő lehetőséget ad egy egészen különleges előadás létrehozására, melyben összefonódik a cirkusz a képzőművészettel és a mozgásszínházzal. Ajánlónkban ízelítőt adunk az előadás témájából és az artisták produkcióiból.

Tündértánc – Nővarázs – Cirkuszi tárlatvezetés című műsorunkban egy csodálatos művészeti kalandra invitáljuk nézőinket. A női lét szépségét és különböző aspektusait, életképeit mutatjuk be a művészeti ágak közötti egyértelmű vagy váratlan kapcsolatok segítségével. A manézs egy nyüzsgő múzeummá változik: amelyben a világ leghíresebb festményei vannak kiállítva; amelyben megelevenednek a szobrok, hogy elmeséljék történetüket; amelyben egy kislány felfedezi az emberi- és művészeti értékeket… – egy olyan hellyé változik a manézs, amelyben semmi sem szab határt a képzeletnek.

A kislány felfedezőútját lenyűgöző artistaszámok kísérik, többszörös cirkuszfesztivál-díjas produkciók mesélnek bátorságról, hitről, akaratról, összetartásról, csapatmunkáról, egyenlőségről és szépségről.

A Kolev Sisters a XVIII. Moszkvai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon és a XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon aratott sikerei után újra elvarázsolja a közönséget erőemelő számával.

A Duo Fossett – John Laci Fossett és Krich Noémi – első alkalommal mutatkozik be a Fővárosi Nagycirkuszban hangaperzs produkciójával.

A mongol Odyss Contortion Knight Blade című kaucsuk számában ötvöződik a kecsesség, a hajlékonyság, az ügyesség, az egymásra figyelés és a csapatmunka. Csodálatos előadásuk során mintha festmények kelnének lassan életre a szemünk láttára.

A szintén mongol Zola Troupe a Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon aratott sikerük után a magyar közönség elé állnak autentikus jelmezeikben előadott, nagy szakmai tudást igénylő deszka számukkal. Fittyet hánynak a gravitációra, lélegzetelállító szaltókat ugranak, végül egymás vállába érkeznek, és több ember magasan úgy állnak meg magabiztosan, ahogy csak az igazi cirkuszi szupersztárok.

A The Flying Wulber fliegende számával Nyugat-Európa neves cirkuszai után a Fővárosi Nagycirkuszba érkezett. Szédítő magasságban lengenek át egyik trapézról a másikra, a látványos ugrásokból ezerszer begyakorolt biztos fogásba érkeznek.

A bájos cicák és vadászmenyétek és gazdájuk, Svetlana Krachinova vicces, hétköznapi élethelyzetekbe és jelenetekbe keverednek. Svetlana hajlékony és ügyes kis barátaival az ember és állat között megteremthető bizalmat és humoros játékosságot mutatja be szeretetteljes műsorszámában.

A Planshet Theatre ötletes helyzetkomikumokra épülő műsorszámaikban, különböző személyiségek és karakterek bőrébe bújva a női lét különböző aspektusait adják elő, rengeteg humorral és öniróniával.

Az olasz Rocksisters illúzió produkcióját erős női energiák, dinamizmus, határozottság, izgalmas koreográfia és erotika jellemzi.

A többszörös cirkuszfesztivál-díjas, Oroszországból érkező Troupe Skokov hintaszáma nem csupán a bámulatos duplaszaltók miatt meggyőző. A csapat tagjainak egymásba vetett bizalma és összhangja példaértékű, a kemény munka meghozza gyümölcsét: mozdulataik tűpontosak és hibátlanok.

Szeretettel várja Önöket a Fővárosi Nagycirkusz, ahol 2020. július 18-tól látható új műsorunk kortól függetlenül, garantált kikapcsolódást nyújt az egész családnak.

 

Szekáry Zsuzsanna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Skip to content

Send this to a friend