Jelentkezz te is a bohóc-és pantomim képzésre  

Már nincs sok időd, hogy jelentkezz a Baross Imre Artistaképző Intézet és Szakgimnázium szeptembertől induló bohóc-és pantomim képzésére, amelyet augusztus 24-én, 10 és 16 óra között tartanak a Művésztelepen. A bohóc, pantomim, színészmesterség, zene és tánc mellett a cirkuszművészeti zsánerek alapjait is elsajátíthatod, melyeknek köszönhetően a nemzetközi porondokon is sikereket érhetsz el.

A képzés célul tűzte ki olyan bohócok felkészítését, akik a hazai és a nemzetközi cirkuszporondokon és színpadokon is megállják a helyüket. A négy félév során a hallgatók megtanulhatják a bohócmesterség hagyományokra épülő, de a mai kor követelményeinek megfelelő formáit, a minőségi humor működési módjait, a közönség bevonásával történő interaktív előadások sajátosságait.

 

A képzésben nagy hangsúlyt kap a mozgásművészet és a zene, így lehetőség nyílik a zenebohóc irány alapjainak elsajátítására. A bohócmesterség és a pantomimes technikák mellett a képzésben helyet kapnak más, a humort is eszközül használó előadói formák, a vizuális komédia, a slapstick, a kómis és a színészmesterség is. Emellett a tanulók betekintést nyernek a cirkuszművészeti zsánerek – akrobatika, függőszer, zsonglőr –alapjaiba.

A legjobb hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy a Fővárosi Nagycirkusz előadásaiban, rendezvényein, különböző fesztiválokon és külső eseményeken, valamint mesterkurzusokon szerezzenek gyakorlatot.

Az artista zsánereket a Baross Imre Artistaképző Intézet Szakgimnázium tapasztalt mesterei oktatják, az osztályfőnökök pedig Méhes Csaba és Greifenstein János lesznek.

Méhes Csaba hazai és nemzetközi vizuális komédia kiemelkedő alakja. Szólóban, duóban és csoportban is legendás produkciók kötődnek a nevéhez. Olyan formációkban dolgozik, mint például a Méhes Csaba és a Brass in the Five vagy a Méhek zenekar. Munkásságát több díjjal is jutalmazták világszerte. Kairóban elnyerte a Legjobb Férfiszínész díját, Odesszában a Komediada Nemzetközi Bohóc- és Pantomimfesztivál Grand Prix-díját.

Greifenstein János színész, rendező, tréner. 15 évig volt a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány művészeti vezetője, tagja volt annak a szakcsoportnak, amely tíz országot magába foglaló egységes bohócdoktori képzést dolgozott ki. Akkreditált oktatója a Bécsben működő International School of Humour iskolának. Magyarországon több színházban tartott műhelyfoglalkozást a bohócmesterség témakörében.

Bővebb információ és jelentkezés: http://circuschool.hu/2020/07/21/bohoc-osztaly-felveteli/

Fővárosi Nagycirkusz