Jelentős összeg gyűlt össze az idős artistaművészek megsegítésére

A Fővárosi Nagycirkusz az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezetével együttműködve, december 5-én 15 órától Elkaplak! címmel jótékonysági előadást szervezett az idős artistaművészek megsegítésére. A Csillagtánc című adventi előadás teljes bevételét a nagy múltú, idős artistaművészeink támogatására fordítják.

A magyar cirkuszművészet a világ élvonalába tartozik, melynek hírnevét idős artistaművészeink alapozták meg kiemelkedő szakmai tudásukkal, elszántságukkal és példamutató viselkedésükkel. A több száz évre visszatekintő magyar cirkuszművészet ápolása és fenntartása közös ügyünk, ugyanis kultúránk szerves részét képezi, nemzeti kincsünk. A Fővárosi Nagycirkusz kiemelt feladatának tartja az idős artistaművészek támogatását is, akik kulturális nagykövetekként a világ szinte minden országában méltó módon képviselték hazánkat.

Eötvös Tibor "Szandi" és Fekete Péter

Eötvös Tibor “Szandi” és Fekete Péter

A jótékonysági gálaest bevételeiből összesen 4 millió forint gyűlt össze, amit az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága további 5 millió forinttal támogat, így összesen 9 millió forintot osztanak szét az idős artistaművészek között.

Ezúton szeretnénk köszönetet nyilvánítani azoknak az adományozóknak, akik kiemelkedő összeggel támogatták ezt a nemes ügyet:

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár

Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója

id. Richter József Kossuth-díjas artistaművész, a Magyar Nemzeti Cirkusz alapítója

Neuzer Kft.

Magyar Cirkuszigazgatók Egyesülete

Bonecz Ervin (Kilencven-Decibel Kft.)

Dr. Mekis Viktória

Dubecz Melinda (Fortuna Trust Kft.)

Ernszt János

Dr. Bíró Marcell

Magyar Kikötő Zrt.

Magyar Nemzeti Múzeum

Neuzer András

Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter

Hégely Sándor (Whitelab)

„Sokkal többről van szó, mint az idős artistaművészek támogatásáról. Ilyenkor karácsony környékén jó, ha mindenki megáll egy pillanatra, hátratekint és megnézi, hogy a saját sikereit milyen módon tudta elérni és kinek köszönheti azt, hogy jelenleg a sikerei csúcsán áll. Megköszöni a tanárának, a segédjének, annak, aki naponta segíti a munkáját. Ennek jó példája az Elkaplak! gálaműsor. Köszönjük a fiatal művészeknek, akik ma délután ingyen lépnek fel és a munkájukkal hozzájárulnak az idős artistaművészek karácsonyi ünnepének könnyebbé tételéhez” – mondta köszöntő beszédében Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár.

Eötvös Tibor, az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezetének elnöke köszönetét fejezte ki a Fővárosi Nagycirkusz vezetésének és társulatának, az Emberi Erőforrások Minisztériumának, Fekete Péter államtitkár úrnak és a közönségnek, hogy ilyen jelentős adományt gyűjtöttek össze a nyugdíjas artistaművészeknek.

Szekáry Zsuzsanna

Fotó: Urbán Ádám

További híreink