Közel 60 ezer gyermek látta a Fővárosi Nagycirkusz műsorát Zánkán

A Fővárosi Nagycirkusz idén nyáron is bekapcsolódott a zánkai Erzsébet-tábor programjába, és egy külön erre a célra összeállított műsorral csempészett örömöt a hátrányos helyzetű gyermekek és a nagycsaládosok szívébe. Az előadásról Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke is elismerően nyilatkozott.

A kulturális, közösségépítő és személyiségfejlesztő tevékenységekbe a Fővárosi Nagycirkusz idén is bekapcsolódott egy speciális, Zánkára készített több mint egy órás műsorral. A június 4. és szeptember 3. között játszott, Fekete Péter rendezte Cirkusziskola című előadásban elismert magyar, ukrán, orosz és üzbég artistaművészek léptek fel a legkülönbözőbb cirkuszművészeti zsánerekkel. A Tatár Bianka színművész, énekesnő konferálta darab 64 alkalommal, közel 60 ezer gyermeknek és nagycsaládosnak nyújtott örömöt és felhőtlen kikapcsolódást.

A zánkai Erzsébet-táborra összeállított Cirkusziskola című műsort 60.000 hátrányos helyzetű gyermek és nagycsaládos tekintette meg.

A hétköznapok a táborozó, hátrányos helyzetű gyermekeké, a hétvégék pedig a nagycsaládosoké voltak. Augusztus 13-án Magyarország köztársasági elnöke, Novák Katalin is ellátogatott a táborba, ahol megtekintette a Cirkusziskola című műsort, amelyről később elismerően nyilatkozott a közösségi oldalán.

Az Erzsébet Táborok Magyarország legnagyobb táboroztatási programja, amelyet az egyházi hátterű Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány valósít meg. Az Alapítvány Magyarország Kormányának támogatásával számos tábort szervez, és egész évben megannyi gyermekprogramról gondoskodik.

A Fővárosi Nagycirkusz műsora számtalan cirkuszművészeti zsánert vonultatott fel.

Ezek közül a legnagyobb a zánkai Erzsébet-tábor, ami júniustól szeptemberig tart, és heti váltásban több ezer hátrányos helyzetű gyermek táboroztatásáról gondoskodik. A gyerekek kötött rendben vannak foglalkoztatva, nemcsak szabadidős tevékenységet végeznek, hanem célzott, tudatosan felépített programok várják őket.

Szekáry Zsuzsanna

Fotó: Fővárosi Nagycirkusz

További híreink