Különleges díszletek a Fővárosi Nagycirkusz következő darabjában

A Fővárosi Nagycirkusz előkészület alatt álló darabjához különleges díszletek készülnek, ugyanis egy, a klasszikus cirkusz határait kitágító, különleges hangulatú előadásra invitáljuk majd a kikapcsolódni vágyókat.

Az előadás címe Tündértánc – Nővarázs – Cirkuszi tárlatvezetés lesz, amelyben a cirkusz-és a képzőművészet közös pontjait tárjuk fel. Az egész család számára kikapcsolódást nyújtó darabot különleges látvány-és jelmeztervek, ámulatba ejtő cirkuszművészeti produkciók, világhírű képzőművészeti alkotások jellemzik egy kedves kerettörténetbe foglalva, amely által újra felfedezhetjük világunk színes titkait és csodáit.

Nyolc nagyméretű, 145×230 centiméteres képkeret lóg majd a manézs fölött, amelyekben világhírű, a cirkuszművészethez kapcsolódó festmények, és ikonikus női festményalakok tekintenek le időtlen szépségükben. Az egyik festményt, Jan Vermeer van Delft Leány gyöngy fülbevalóval (1665) című alkotását Zhenyu Li artistaművész be is építi majd lengő handstand produkciójába, ezért kisebb a többitől, 100×130 centiméter nagyságú. A legnagyobb, 3X3,5 méteres képkeret a Fővárosi Nagycirkusz zenekarát foglalja keretbe, ezáltal jelenítve meg a zene időtlenségét. A díszletet Szlávik Ágnes és Bontó Richárd tervezte, a monumentális, aranyszínű, díszes képkereteket Filó Attila állította össze.

Nemcsak festmények, hanem szobrok is megjelenítik majd a női lét különböző aspektusait. Polyák Eszter jelmeztervező létező köztéri szobrokról mintázott karaktereit a Fővárosi Nagycirkusz tánckara eleveníti meg, akik heten jelennek meg a szintén erre a műsorra tervezett, fából készült posztamenseken. A posztamensek mozgatása molnárkocsikkal történik majd, amik szintén jelentős átalakuláson mentek keresztül, hogy külsőségeikben illeszkedjenek a műsor tematikájához.

Szekáry Zsuzsanna