Kutyusokkal szép az élet – Villáminterjú Richter Miskával  

A Duo Richter – Richter Miska és Richter Alena – kutyaszámmal lépnek fel a Dinasztiák című műsorunkban. Villáminterjúnkban a duó férfi tagját kérdeztük, hogy milyen az élet nyolc uszkár kutyussal?

A Dinasztiák című műsorban nyolc uszkár kutyusukkal lépnek fel. Miért erre a fajtára esett a választásuk?

A feleségem kedvenc kutyafajtája, nagyon szeretjük őket, mert okos, játékos, kedves, mozgékony és intelligens fajta.

Hogy telik egy napjuk a kutyusokkal?

Nagyon szoros és jó kapcsolatban vagyunk velük, családtagokként élnek velünk. Sok türelem kell hozzájuk, és nagyon jó barátságot kell ápolni velük, mert csak így alakul ki jó viszony ember és állat között. Erőszakot soha nem alkalmazunk velük szemben, ugyanis nagyon erős kötelék van köztünk. A kulcs a türelem, a jókedv, a szeretet és a jutalomfalat. Napi foglalkozást igényelnek, ami nemcsak a gyakorlásban merül ki, hanem a szőrük ápolásában, a kötetlen játékban és szeretgetésben. Sok vidám pillanatot okoznak nekünk, sokat nevetünk a feleségemmel, ráadásul fizikailag is fitten tartanak minket.

Az udvarunkra felépítettem egy sátrat, abban szoktunk gyakorolni velük, így nem zavar minket az időjárás. Például akadályokat ugranak át, átmennek a lábaink között, karikákon ugrálnak át. Kizárólag számukra könnyű, nem megterhelő mozgásformákat csinálnak, amiket örömmel végeznek és amit kedvük van megtanulni. Nem érzik kényszernek a fellépéseket, hanem játéknak fogják fel. A produkciónkban az ember és állat közötti bizalmat, barátságot és játékosságot mutatjuk be. Különösen a gyerekek körében aratunk nagy sikereket, nagyon várjuk, hogy ismét örömet okozhassunk nekik.

Szekáry Zsuzsanna

fotó: Urbán Ádám