Lendület és profizmus – Interjú a TwirlinGirls tagjaival

Miért választottátok a görkorcsolya zsánert és mi a titka a felkészülésnek?

Jerabek Csenge: Különböző módon készültünk fel, nekem tartóemberként leginkább erősítenem kell, Szilvinek forgóemberként szintén nagyon fontos, hogy jó kondiban legyen, mert nagyon feszesen kell tartania magát, de emellett laza testfelépítésűnek is kell lennie. Pszichológiai szempontból pedig fontos, hogy ne féljen.

Faludi Szilvia: Igen, de ezek mellett nagyon fontos a kölcsönös bizalom is. 2013 óta ismerjük egymást, két éve lépünk fel együtt. Mindkettőnknek van saját száma, és miután egy csapat lettünk, akkor alakult ki egymás iránt a bizalom.

Mennyi idő alatt állt össze a közös produkciótok?

Jerabek Csenge: Egy év után már felléptünk vele külföldön, de hogy őszinte legyek, ez egy folyamatos fejlődés, nem lehet rá azt mondani, hogy kész van, mert egy artista nagyon maximalista, ezért mindig talál javítanivalót a produkcióján.

Faludi Szilvia: A trükköket nagyjából mi találtuk ki, de néha a koreográfiához segítséget kérünk koreográfusoktól és táncosoktól.

Szilvi, te egy kecses levegő-karikaszámmal is elvarázsolod a közönséget. Mitől különleges ez a produkció?

2015 óta lépek fel levegő-karikaszámmal, bár ahhoz képest, amit a Főnix – Tűzcirkusz című műsorban láthatnak a nézők, az még egy kezdetleges verzió volt. Mivel egyre népszerűbb ez a műsorszám, nehéz olyan produkciót létrehozni, ami más, mint a többi. Ezért erősebb trükkökkel turbóztam fel a már meglévő számomat. Nemcsak pózolok a karikán, hanem dinamikát, erőt és sok trükköt vittem bele és folyamatosan dolgozom azon, hogy még hajlékonyabb legyek.

Hogy érzitek magatokat a Fővárosi Nagycirkuszban?

Faludi Szilvia: Nagyon szeretek itt fellépni, mindig szívesen jövök ide, mert egy magyar artistának ez presztízst jelent, főleg a karrierje elején.

Jerabek Csenge: Magyarországon ez az egyetlen hely, ahová az ország minden tájáról és külföldről is érkeznek nézők, hogy cirkuszi műsort lássanak, ezért nagy öröm számunkra, hogy ennyi embernek okozhatunk önfeledt perceket.

A Fővárosi Nagycirkuszban nagyon felkészült és profi porondmunkások dolgoznak, akik nagyon komolyan veszik a munkájukat, ezért nem kell aggódnunk amiatt, hogy rendesen fel van-e szerelve a rekvizitünk, vagy oda van-e téve, ahova mi szeretnénk. Emellett azért is különleges hely, mert az előadások mellett próbalehetőséget is biztosítanak nekünk, hogy folyamatosan képezhessük magunkat és fejlődjünk.

Mi a véleményetek a Főnix – Tűzcirkusz című előadásról?

Jerabek Csenge: Szerintem nagyon jó, hogy a klasszikus cirkuszi műsorszámok mellett megjelennek a társművészetek is, amelyeknek köszönhetően egy a mai kornak megfelelő, izgalmas és sokszínű darab jött létre. Nagyon tetszik az egész műsor, nemcsak a minőségi artistaszámok, de az innovatív megoldások miatt is. Nagyon látványos, ahogy a tűz fizikai valójában is megjelenik és, hogy a Fővárosi Nagycirkusz profi tánckara is aktív résztvevője az előadásnak.

Szekáry Zsuzsanna