Lezárult a szavazás a Karádi-díjazottra

Július 29-én délben lezárult a szavazás a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ által alapított Karádi-díj birtokosára. A cirkuszszakmai díjra érkezett szavazatok közjegyző előtt történnek összeszámlálásra és hitelesítésre, a díjazott személye pedig egy ünnepi gálaelőadás keretében kerül kihirdetésre.

A Karádi-díj értékét az adja, hogy a díjazott személyéről kizárólag az Artistakártyával rendelkező artistaművészek, tehát a szakma szavazott. A jelöltekről egy öttagú szakmai zsűri nomináló bizottság dönt, akik öt artistaművészt terjesztenek fel a díjra, figyelembe véve az adott évben elért művészi teljesítményt, valamint a megkérdőjelezhetetlen, példa értékű közösségi és magánéletet. Az öt legtöbb jelölést kapó artistaművészre a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ által kibocsátott Cirkuszművészeti Szakmai Kártya birtokosok szavazhattak július 29-ig online, a Fővárosi Nagycirkusz honlapján elhelyezett szavazólapon.

A szavazás idén is egy kivételes lehetőség volt, hogy az artistakártyás művészek véleményt formáljanak és az ő döntésük által szülessen meg az idei Karádi-díjazott artistaművész. A lehetőséggel 157-en éltek, a voksok közjegyző előtt történnek összeszámlálásra és hitelesítésre. Az idei jelöltek (Biritz Ákos – gurtni, Dittmar Laido – zsonglőr, Donnert Kathy – lábzsonglőr, görkorcsolya, Richter Kevin (Richter Kevin Csoport) – akrobata, lovasakrobata) közül egy művész kapja meg a díjat. A szavazás eredménye augusztus 10-én, a 17 órától tartandó ünnepi gálaelőadás során derül ki, melynek első tíz percét élőben követhetik a Facebook oldalunkon.

Köszönjük, hogy szavazatukkal hozzájárultak a Karádi-díjas artistaművész kiválasztásához.

További híreket ide kattintva olvashatnak.