MAGIC a porondon

A RAIN – Esőcirkusz nagysikerű múltheti premierje után április 15-én újabb műsort mutattak be a Fővárosi Nagycirkuszban. A péntek és szombat esténként látható MAGIC Show szó szerint egy varázslatos előadás.

Hosszú évek után újra egy felnőtteknek szóló műsorral várja a közönséget a Fővárosi Nagycirkusz! A Fekete Péter rendezte előadás a Las Vegas-i exkluzív showműsorokat idézi meg revütáncosokkal, illuzionistákkal és bűvészekkel, elképesztő artistaszámokkal, amit megkoronáz a látványos fényjátékkal kísért szökőkút a porondon. Az előadás célja a minőségi szórakoztatáson túl, hogy egy más közönségréteget, a felnőtteket, baráti társaságokat és a szerelmespárokat csábítsa a cirkuszba. A nézőtér is átalakult: akik asztalokhoz szóló jegyet váltottak, azoknak egy pohár pezsgőt vagy bort szolgáltak fel.

Az egyfelvonásos műsor fényét a Fővárosi Nagycirkusz zenekara és Szakál-Plósz Titanilla „Titi” énekesnő emelték swing és charleston stílusú hangulatos zenei betétekkel, megidézve egy különleges, örökbecsű korszakot. A szenvedéllyel és misztikummal átitatott előadásban lélegzetelállító cirkuszi számok láthatók: tűzistennőt megidéző hulahoppkarika-szám, kecses handstand produkció egy vízi sziréntől, laza és elegáns hand to hand produkció, szenvedélyes levegőszámok és illuzionista produkciók. A Magic Show sztárvendége a francia Vincent Vignaud. Az exkluzív, audiovizuális elemekkel tarkított előadásban öt magyar fellépő képviseli a világhírű magyar cirkuszművészetet és a bűvészetet. A Baross Imre Artistaképző Intézet Szakgimnázium diákjai a Duo Donnert (Donnert Ryan és Szécsényi Anna) lendületes és veszélyes görkorcsolya számukat hozzák el a közönségnek. A MAGIC Show-ban több magyar bűvész is fellépési lehetőséget kap, akik a műsorok alatt váltják egymást. A premier hétvégén a külföldön is nagy sikereket elért Németh Gábor, Gyertyán Bezs és Párkányi Kolos varázsolta el a közönséget.

A Fővárosi Nagycirkusz MAGIC Show című műsorával bebizonyította, hogy a cirkusz nem csak a családok számára nyújt maradandó élményt, hanem kiváló péntek és szombat esti program a felnőtteknek is, hiszen mindenkinek szüksége van egy kis varázslatra.

A műsor fellépőiről bővebben ide kattintva olvashatnak. 

Szekáry Zsuzsanna

Fotó: Urbán Ádám