Magyar artistaprodukció a Puskás-musicalben

Augusztus 20-án, az Erkel Színházban mutatták be a Puskás című musicalt Szente Vajk rendezésében. A Puskás Ferenc és az Aranycsapat történetét feldolgozó előadásba a cirkuszművészet is bekapcsolódott a Porond Ifjú Csillaga-díjas Földváry Balázs artistaművész által, aki röhnrád (dupla karika) produkciójával lépett a színpadra. Interjúnkban személyes élményeiről és kulisszatitkokról mesélt nekünk.

Hogy kerültél a darabba?

Éppen a házunkat dekoráltuk a családommal, amikor jött a telefonos felkérés, hogy szerepeljek a darabban. Eldobtam az ecsetet, kiszabadítottam a rekvizitjeimet a tornateremből, ahol gyakorolni szoktam, majd 17 órakor már az Erkel Színházban voltam. Elvittem a cyr wheel-t és a röhnrád, hogy Szente Vajk rendező megnézhesse, hogy melyikkel mit tudok, és melyik illene jobban a darabba. A röhnrádra esett a választása, mert nagyobb, és több trükköt lehet vele csinálni.

Két rövid jelenetem volt a darabban, így nem a teljes számomat, hanem két rövidebb részt mutattam be. Sok szereplő volt egyszerre a színpadon, ami kihívás elé állított, de egy cseppet sem bántam. Gyorsan egy teljesen új koreográfiát készítettem, ami passzolt a zenéhez és belefért a kiszabott időbe.

 

Hogyan kapcsolódik a cirkuszművészet a legismertebb magyar labdarúgó élettörténetébe?

Amikor felkértek és elmondták, hogy a musical Puskás Ferenc életének nagy fordulópontjait mutatja be, először nem tudtam elképzelni, hogyan kerül majd bele egy legenda életútjába, egy focis történetbe a cirkuszművészet. De a próbán azonnal világossá vált számomra, hogy a cirkuszművészet ebben az esetben is tökéletes összhangban tud együttműködni a többi művészeti ággal. Amikor Puskásék Bécsbe menekültek, ott játszódik egy éjszakai énekes-táncos utcai jelenet, amit feldobtam az artistaprodukciómmal.

 

Milyen élmény volt számodra részt venni a darabban?

Ez egy teljesen más világ és műfaj, mint a cirkusz. Szerepeltem már egyszer-kétszer színházi darabban, de ez teljesen más volt.

Az egész musical tökéletesen és hitelesen adja vissza az adott történelmi kort, a Puskás életéhez kapcsolódó személyeket. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen grandiózus projekt lesz rengeteg színésszel, táncossal, tűzijátékkal. A hatalmas ledfalon az 1956-os események és a régi meccsek elevenednek meg. Az egész darabnak nagyszerű koreográfiája van. Például a legendás, Angliával vívott meccs jeleneténél a szereplők és a labdák repkednek a levegőben. Ezt különböző hevederekkel oldották meg, egy komlpex csigarendszer és kötélpálya volt kialakítva a színfalak mögött.

Hatalmas élmény és megtiszteltetés volt részt venni benne, és egyedüli artistaként képviselni a cirkuszművészetet.

 

Szekáry Zsuzsanna

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Skip to content

Send this to a friend