Mongol-magyar cirkuszi barátság  

Mongólia nagykövete a Fővárosi Nagycirkuszba látogatott honfitársaihoz, az előkészület alatt álló Tündértánc – Nővarázs című műsorunk egyik sztárjaihoz, a Zola Troupe ugródeszka csoporthoz.

Magyarországhoz hasonlóan Mongólia is komoly cirkuszi tradíciókkal bíró nemzet, melynek kormánya elismeri és tiszteli a többi művészeti ággal egyenértékű cirkuszművészetet. A cirkuszművészet nemcsak a szíveket, de a nemzeteket is összeköti. A mongol Zola Troupe ugródeszka csoport több tagját a pandémia a Fővárosi Nagycirkuszban érte, így a határok lezárása miatt az intézményben vendégeskednek, ahol teljeskörű ellátást és próbalehetőséget biztosítanak számukra.

Oldott beszélgetés zajlott a Zola Troup vezetője,  dr. Batbayar Zeneemyadar, Mongólia magyarországi nagykövete és Graeser József, a Fővárosi Nagycirkusz szakmai vezetője között. Fotó: Zola Troupe

 

Szombaton erről személyesen bizonyosodott meg a magyarul is jól beszélő dr. Batbayar Zeneemyadar, Mongólia magyarországi nagykövete, aki örömmel konstatálta, hogy artistaművész honfitársai a lehető legjobb kezekben vannak.

A Zola Troupe tagjai alig várják, hogy bemutassák ugródeszka számukat a Fővárosi Nagycirkusz közönségének az előkészület alatt álló Tündértánc – Nővarázs című, a cirkuszművészet és a képzőművészetek kapcsolatát rendhagyó módon boncolgató műsorban.

Szekáry Zsuzsanna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Skip to content

Send this to a friend