Nehéz sorsú családok a cirkuszban

A Kreatív Online karácsonyi jótékonysági akciójának felhívására a Fővárosi Nagycirkusz azonnal igent mondott. „Amikor meghallottuk, hogy a nagy szegénységben élő családoknak gyűjtenek karácsonyi meglepetéseket, azt gondoltuk, hogy az élmény felejthetetlen, így elsők között mondtunk igent. Mert a mosoly és az önfeledt nevetés nem lehet pénzkérdés” – mondta Dr. Kriza Zsigmond, a MACIVA Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.
A mozgalom legfontosabb célja az volt, hogy szebbé varázsolja a Kisterenyén élő roma gyerekek számára az év legszebb ünnepét. „Karácsonykor mindenki, így ők is ugyanúgy megérdemlik, hogy örömmel és vidámsággal tölthessék meg ezeket a napokat, mint mindenki más. A szegény sorsú gyerekeket karácsonyi előadásunkra jegyekkel leptük meg, és így ez az este nem csak nekik, de nekünk is igazán különlegesre sikeredett” – hangsúlyozta Richter József, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója, majd hozzátette: „bízunk benne, hogy sikerült elvarázsolnunk és egy jobb világba repítenünk a fiatalokat. Reméljük, hogy olyan élménnyel gazdagodtak, amitől nem csak szebb lett az idei karácsonyuk, de talán a művészet iránti érdeklődésüket is felkeltettük”.

A Fővárosi Nagycirkusz segítségével a Kreatív szerkesztősége több mint százötven szegény sorsú családnak szerzett szép karácsonyt. A cirkuszi élmény mellett ruhák, rengeteg finomság és játék került a fa alá.