Nemzetközi online jótékonysági show-hoz kapcsolódunk!  

A Fővárosi Nagycirkusz is bekapcsolódik a floridai The Circus Arts Conservatory (CAC) által szervezett nemzetközi, online élő virtuális jótékonysági show-ba. A különleges előadást magyar idő szerint vasárnap 20 órától tartják a cirkuszművészek javára, amelybe előkészület alatt álló Tündértánc – Nővarázs című előadásunk sztárjait, a Kolev Sisters erőemelő duót is beválogatták.

A show lebonyolítása érdekében a CAC a Cisco Webex technológiát használja a művészek összekapcsolására, tíz mérnök segítségével három kontinensen, több mint 22 957 mérföldet lefedve 15 számítógéppel, hogy élő előadást biztosítson öt időzónából. A Fővárosi Nagycirkusz munkatársai az intézmény manézsából továbbítják az élő felvételt, amit a CAC munkatársai csatornájukon továbbítanak.

A Fővárosi Nagycirkusz a pandémia kitörése óta folyamatosan online tartalmakkal szórakoztatja a közönséget. Csütörtökönként jelentkező Cirkusz+ című élő, online közvetítéseinkben sztárvendégek, izgalmas interjúk, cirkuszpedagógiai feladványok, kulisszatitkok, nyereményjáték, cirkusztörténeti érdekességek és zsonglőroktatás várja a nézőket. Hétvégente pedig nagysikerű műsoraink archív felvételeit tekinthetik meg Facebook oldalunkon. A Fővárosi Nagycirkusz örömmel kapcsolódik be a CAC által szervezett gigaközvetítésbe, amelyben a fiatal olasz-bulgár testvérpár, a többszörös cirkuszfesztivál-díjas Kolev Sisters is fellép erőemelő produkciójával.

A One World Circus elnevezésű esemény által összegyűjtött adományokkal a CAC ifjúsági programjait támogatják. A közönség nyolc világszínvonalú cirkuszművész előadását élvezheti a világ minden tájáról saját otthona kényelmében és biztonságában.

A történelem során és a közönség örömére mindenhol és mindig, a cirkusz adaptálódott a történelmi méretű körülményekhez, eseményekhez és folytatta a szórakoztatást. Ez alól a jelenlegi járványhelyzet sem kivétel.

A One World Circus egyedülálló műsorában összekapcsolja a cirkuszi közönséget az artistaművészekkel, akik előadásaik során olyan értékekre hívják fel a figyelmet, mint a félelem legyőzése, a szenvedély, a kitartás, az egyensúly és a bizalom.

A CAC alapítói Dolly Jacobs és Pedro Reis, valamint az ötödik generációs cirkuszművész, Moleel Vargas, a Cirque du Soleil edzője működött közre a neves cirkuszi művészek válogatásában.

Az egyedülálló műsorban az alábbi artistaművészek lépnek fel:

  • Az Ezüst Pierrot-díjas Kolev Sisters a Fővárosi Nagycirkuszból
  • Joseph Bauer Jr. Floridából, Sarasotaból a Sailor Circus Arénából
  • A Duo Transcend Salt Lake City-ből, Utah államból
  • A Juggling Tango; Emily and Menno Van Dyke a Luxor Színházból, Hollandiából, Rotterdamból
  • A Circo Portugal Globe of Death Riders Brazíliából
  • Olga Coronas Floridából, Sarasotaból a Sailor Circus Arénából
  • David Burlet a Franconi Cirkuszból Franciaországból, Párizsból
  • A Deadly Games Las Vegasból, Nevada államból

Az élő videó eléréséhez ingyenesen lehet regisztrálni a https://circusarts.org/OneWorldCircus/weboldalon.

Tartsanak velünk egy kontinenseken átívelő kalandban, amelyben a nemzetközi cirkuszművészet kiválóságai lesznek az útitársaik.

Szekáry Zsuzsanna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Skip to content

Send this to a friend