Nyáron is folytatódott a Fővárosi Nagycirkusz készségfejlesztő programja

A Fővárosi Nagycirkusz egyedülálló programja nyáron is számtalan gyermekhez juttatta el játékos formában a cirkuszművészetet, miközben a komplex képességeiket is fejlesztette. A nagysikerű programsorozat szeptembertől újra folytatódik a felső tagozatos általános iskolákban és a középiskolákban.

Tanulj cirkuszt! elnevezésű programunkban szakképzett készségfejlesztőink évek óta járják az ország iskoláit, gyermektáborait. A cirkuszi órák célja a komplex képességek erősítése, a koncentráció, a térérzékelés és a mozgáskoordináció fejlesztése. A készségfejlesztéssel egybekötött cirkuszi animációnak azért is van kitüntetett jelentősége, mert a szórakoztatás mellett jótékony hatással bír a gyerekek motorikus, kognitív és szociális kompetenciáira is.

Hornyák István kollégánk nyáron az Articsóka Egyesület gyermektáborában, a Gödöllői cirkusztáborban, a tusnádfürdői Bálványosi Szabadegyetemen, valamint heti rendszerességgel a szarvasi Turul Kisvendéglőben tartott foglalkozásokat, amelyek egyensúlyi- és ügyességi programokból állnak.

Hornyák István tányérzsonglőrözésre tanít kislányokat

Készségfejlesztés a legkisebbeknek: Hornyák István, a Fővárosi Nagycirkusz készségfejlesztő munkatársa a szarvasi Turul Kisvendéglőben a tányérpörgetés rejtelmeire, egykerekűzésre és zsonglőrözésre tanította a gyermekeket.

Szeptembertől István újra az iskolák rendelkezésére áll, a testnevelés órák keretében történő cirkuszi készségfejlesztés céljából. A foglalkozás egész évre vagy félévre szóló, órarendbe is beépíthető pedagógiai program, hiszen hosszú távú együttműködés esetén a gyermekek fejlődésében nagyobb sikereket tudunk elérni.

Az iskolák az alábbi linken található adatlap kitöltésével jelentkezhetnek az intézményükben megvalósuló cirkuszi készségfejlesztő tanórákra: https://fnc.hu/tanulj-cirkuszt/

 

Szekáry Zsuzsanna