Senkit sem hagyunk cirkusz nélkül!

Ha csütörtök, akkor Cirkusz+! A Facebook oldalunkon jelentkező, élő online adásunkban izgalmas interjúk, cirkuszpedagógiai feladványok, kulisszatitkok, nyereményjáték, cirkusztörténeti érdekességek és zsonglőroktatás várta a nézőket. Maka Gyula vendégei Vincze Tünde artistaművész és Vida Péter színművész volt, valamint levegőszámával fellépett Szlavkovszki Zsolt és Antal Loretta.

 

Csütörtöki élő adásunk fő témája a légtornászat volt, ezért az első percekben Szlavkovszki Zsolt dupla hammock produkciójában gyönyörködhettünk, majd Maka Gyula köszöntötte első vendégét, a Fővárosi Nagycirkusz műsorait rendszeresen megtekintő Vida Péter színművészt, aki a cirkuszművészethez való kötődéséről, az artistaművészek iránti tiszteletéről és bemutatásra váró színdarabjairól beszélt.

Következő vendégünk Vincze Tünde Hortobágyi Károly-díjas artistaművész volt, aki szakmai életútjáról, artista tanári pályájáról, televíziós artistaprodukcióiról és munkájáról mesélt, majd csatlakozott hozzá tanítványa, Szlavkovszki Zsolt, aki a XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválos élményeiről és jövőbeli terveiről beszélt.

Nyereményjátékunk középpontjában is a levegőszámok és az azokkal kapcsolatos érdekességek álltak. Sándor András cirkuszpedagógus kérdéseit Antal Loretta élő tissue száma illusztrálta.

A Fővárosi Nagycirkusz Alkoss cirkuszt! pályázatának ismertetése után Maka Gyula kihirdette a múlt heti nyerteseket és a következő feladványt. Pályázatunkról a https://fnc.hu/alkoss-cirkuszt/oldalon tájékozódhatnak.

A manézsban a Fővárosi Nagycirkusz Tanulj cirkuszt! programjának készségfejlesztő munkatársa, Csürke Tibor a buzogányokkal való zsonglőrködésre tanította Vida Pétert és a nézőket.

Az adás a légtornászatra épült, ezért a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum muzeológusainak, Joó Emesének és Szonday Szandrának köszönhetően a témában több cirkusztörténeti érdekességet is megtudhattak a nézők.

Miután Sándor András részletesen ismertette a rendhagyó órához kapcsolódó kérdések helyes válaszait, Maka Gyula bejelentette a nyertesek neveit, akik cirkuszi ajándékcsomagokat, egy szerencsés nyertes pedig családi belépőt nyert előkészület alatt álló, a képzőművészetekhez szorosan kapcsolódó Tündértánc – Nővarázs című előadásunkra.

Adásunkban ismét jelnyelvi tolmács segített abban, hogy siket nézőink is teljes élményben részesüljenek.

Műsorunk Antal Loretta artistaművész lenyűgöző tissue számával ért véget.

Következő élő adásunk június 11-én, 15 órától lesz látható Facebook oldalunkon. Nézőink szombaton, 18 órától, Facebook oldalunkon archív felvételről tekinthetik meg az Atlantisz gyermekei című vízi cirkuszi műsorunkat.

Szekáry Zsuzsanna

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Skip to content

Send this to a friend