Senkit sem hagyunk cirkusz nélkül!

Csütörtök délután harmadik alkalommal jelentkezett a Fővárosi Nagycirkusz élő online adása az intézmény Facebook oldalán, Cirkusz+ címmel, amelyben izgalmas interjúk, kulisszatitkok, cirkuszpedagógiai feladványok, nyereményjáték és zsonglőroktatás várta a nézőket.

Maka Gyula konferanszié műsorvezető társa ezúttal Peller Károly, az Operettszínház színművésze volt, akit a kulturális intézmények bezárása előtti munkáiról és a jövőbeli terveiről kérdezett.

Ezután a Duo Fossett hangaperzs próbájába leshettünk be, amelyhez a Fesztivál+ – Varázslatos Győztesek című műsorunk egyik sztárja, a szintén levegőszámot előadó Duo Togni női tagja, Antal Loretta fűzött szakkomentárt.

Az izgalmas pillanatok után a Fővárosi Nagycirkusz cirkuszpedagógiai koordinátora, Sándor András köszöntötte a nézőket, aki a múlt heti fizika óra után, ezúttal rendhagyó biológiaórát tartott. Az elsősorban az általános iskolák 7. és 8. osztályos tanulóinak szóló feladatok megoldásához a Duo Fossett nyújtott vizuális segítséget.

Ezután a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Tanulj cirkuszt! programjának készségfejlesztő munkatársa, Hornyák István folytatta az előző adásban elkezdett labdazsonglőr-oktatást a nézőknek és Peller Károlynak.

A rendhagyó biológia óra feladataihoz kapcsolódó helyes válaszok átfogó ismertetése után Maka Gyula Kirch Noémit, a Duo Fossett női tagját interjúvolta meg, majd a vakmerő Peller Károly a levegőbe felhúzott hangaperzsen adott elő egy részletet a Csárdáskirálynő című operettből.

Ezen kívül a félórás műsorban az intézmény muzeológusai Joó Emese és Szonday Szandra által összeállított, a műsor tematikájához kapcsolódó, játékos cirkuszművészeti ismertetők kerültek levetítésre. Az élő adás végén ismertették a múlt heti játék győztesét, aki családi belépőt nyert.

Hétvégén sem maradunk cirkusz nélkül, szombaton és vasárnap 18 órától a Facebook oldalunkon a Cirkuszi szomszédolás című műsort nézhetik meg felvételről, két részletben. A következő Cirkusz+ élő online közvetítésre pedig április 9-én, Facebook oldalunkon kerül sor.

 

Szekáry Zsuzsanna