Sok év után újra Artista Bál volt a Fővárosi Nagycirkuszban

– Együtt örülni, együtt ünnepelni és a bánatban együtt lenni, ez tarthat minket össze, ez kovácsolhat minket csapattá – mondta Fekete Péter miniszteri biztos, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója, az est házigazdája. – Körül nézek, és látom, hogy sokan itt vannak, szinte a cirkusz minden régiójából érkeztek artisták, művészek.

– Megtiszteltetés számomra is, hogy itt lehetek – mondta köszönőbeszédében Eötvös Lóránd, a Magyar Cirkuszigazgatók Egyesületének elnöke is, majd külön kiemelte a bál megszervezésében Krai Gina és Donnert Márta munkáját, akik oroszlánrészt vállaltak az esemény megrendezésében.

Az Artistabál díszvendége ifj. Richter József és felesége, Merrylu volt, akik 42. Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Arany Bohóc-díjat nyertek.

– Ez a siker nem csak az én érdemem, hanem az egész családomnak, a Richter családnak, a szüleimnek, a Casselly családnak, a feleségemnek és mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy ez a siker létrejöhetett – mondta köszönőbeszédében ifj. Richter József. – Rengeteg munka volt ebben, több éve készültünk erre, és én úgy gondolom, hogy a keménymunka meghozta a gyümölcsét.

Az esemény nem csak az ünneplésről szólt, megemlékeztek azokról a kiváló artistaművészekről is, akik nemrég hagytak itt minket: Sallai Ilona Jászai Mari és Ezüstbohóc-díjas artistára és Ádám László atristára, a Budapest Nagycirkusz alapítójára.

Az est során videóösszeállításban visszatekintettek a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválra is, amiben kiemelték a nyolc magyar cirkuszigazgató Newcomer Showban fellépő gyermekeinek kézfogását. Az est további részében Nagy Róbert és Kabai Alex színművészek szórakoztatták az egybegyűlt közönséget dalaikkal, valamint a Keep Shining zenekar szolgáltatta a zenét. A vendégeket svédasztal és pezsgő fogadta, akik később birtokba is vették a Fővárosi Nagycirkusz ideiglenes táncparkettjét.

A bál tombolával zárult, az ebből befolyt összeget pedig a fiatal artisták képzésére fordítják majd. A tervek szerint az Artista Bál jövőre is megrendezésre kerül ebben az időpontban.