Tárlatvezetés a Cirkuszok éjszakáján – látogatóink szemszögéből

Horváth Imréné: Már jó előre megvettük a jegyünket a Cirkuszok éjszakájára, majd a Facebookon láttuk, hogy tárlatvezetés is lesz a műsor előtt, aminek nagyon örültünk, ugyanis nem tudtunk eljönni a kiállítás megnyitójára. Nagyon szép és gazdag a tárlat, a kurátor kisasszony nagyon izgalmas dolgokat mesélt. Jól éreztük magunkat, öröm volt megismerni a cirkuszművészet gazdag történelmét. Ha lesz még tárlatvezetés, biztosan eljövünk.

Vőneki Adrienn: Nagyon jól éreztem magam, gyermekkorom óta ez volt az első cirkuszi élményem. A kurátor átfogó, érthető tárlatvezetést tartott, ami szerintem a laikusok számára is abszolút élvezhető volt és amiből rengeteget lehetett tanulni. Nagyon tetszettek a kiállított ruhák, a plakátok és a rövidebb történetek a kiállított tárgyak mellett. Ha lesz még tárlatvezetés, biztosan eljövök és ajánlom azoknak is, akik eddig nem érdeklődtek a cirkuszművészet iránt. Ez a kiállítás azért is érdekes, mert egy szelet a múltból, amit én a korom okán nem élhettem meg, és bepillantást enged például abba, hogyan boldogultak a művészek a szocializmus alatt.

Temesvári Attila: Nagyon tetszett a kiállítás, rengeteg történelmi emlék, képriport és kellék lett bemutatva, ami nagyon tetszett a gyerekeknek is, különösen, hogy beláthattak a kulisszák mögé és megismerhették a magyar cirkuszdinasztiákat. Nem bántuk meg, hogy az előadás előtt eljöttünk a tárlatvezetésre.

Szekáry Zsuzsanna