Tudtad-e? – Cirkuszok éjszakája

A Fővárosi Nagycirkusz 2019. július 13-án, 19 órától várja a cirkusz szerelmeseit egy különleges, csak erre az alkalomra összeállított, a világhírű Kristóf Krisztián rendezésében létrejött Repülőcirkusz című, a századeleji cirkuszok grandiózus világát megidéző klasszikus cirkuszi műsorra épülő előadással. A négy és fél órás, csak aznap este megtekinthető előadást Graeser József, a Fővárosi Nagycirkusz szakmai vezetője álmodta meg, aki a Baross Imre Artistaképző Intézet jelenlegi és nemrég végzett diákjainak produkcióival dúsítja fel a nyári előadást.

Graeser József úgy válogatta össze a fiatal tehetségek műsorszámait, hogy azok szervesen illeszkedjenek a Repülőcirkusz előadásba, hogy egy igazi maratoni cirkuszművészeti élményt kapjanak azok, akik jegyet váltanak az esti előadásra. Akik pedig jegyet váltottak az aznapi előadások bármelyikére, díjmentesen vehetnek részt a különleges esti előadáson. Így egy jegy áráért két előadásban és dupla cirkuszi élményben részesülhet a látogató! A hangulatot tovább emeli majd Vastag Tamás, aki a műsor hangulatához illő, az 1920-as és 1930-as évek legnagyobb slágereivel szórakoztatja a nagyérdeműt.

Ezen kívül, a cirkuszművészet rajongói a Nincs mááásik! 130 éves a Fővárosi Nagycirkusz című izgalmas kiállítás ingyenes, kurátori tárlatvezetésén vehetnek részt, amelyek a földszinti információs pulttól indulnak 18 és 20 órai kezdettel.

Szekáry Zsuzsanna