Újabb nemzetközi sikert aratott a Richter Flórián Cirkusz  

A Guinness rekorder Richter Kevin tájékoztatott, hogy négy produkcióval indultak a fesztiválon:  a magyar lovas posta számmal – amit kivételesen a manézs eltérő mérete miatt huszonnégy helyett húsz lóval mutatott be -, amelyben édesapja, Richter Flórián volt a segítségére, a Richter Kevin csoport lovas akrobata és ugródeszka számával, valamint édesapja szabadidomító számával.  

Összesen huszonhat produkció mutatkozott be a világ minden tájáról a négyezer fős befogadóképességű sátorban.  A november 14 és 20 között zajló fesztivál zsűritagjai filmszínészekből, celebekből és politikusokból áll, ezért nem szakmai szempontok alapján értékelték a produkciókat. A Richter Flórián Cirkusz a magyar lovas posta és az ugródeszka számmal nyert Különdíjat, de november 20-án még fellépnek a gálaműsoron.

Richter Kevin tizenegy fős csoportjával január óta kemény munkával készült a megmérettetésre. Az ugródeszka-csoporttal öt ember magasságban mutatnak be duplaszaltókat és négyes szaltókat.

„Bár örülök a Különdíjnak, nem vagyok elégedett az eredménnyel. Sokat tanultam ebből a fesztiválból és remélem, hogy legközelebb jobban sikerül” – véleményezte az elért eredményeiket Richter Kevin.

Társulatunk nevében gratulálunk és további sok sikert kívánunk a Richter Flórián Cirkusznak.

Szekáry Zsuzsanna