Újabb világszám született a Fővárosi Nagycirkuszban  

Fővárosi Nagycirkusz. Egy hely, ahol csodák és emberfeletti teljesítmények születnek. Egy hely, ahol kitágulnak a határok és megszületik a lehetetlen. Egy hely, ahol a kitartás, a szakmai alázat, a bizalom és a csapatmunka kemény munkájának gyümölcse beérik. Ez történt a The Flying Wulber fliegende csoporttal is: a 46 éves Miltcho Kolev a próbák során abszolvált egy nagyon nehéz trükköt, a tripla bicska szaltót!

Ebben a Fővárosi Nagycirkusz, Közép-Európa egyetlen, egész évben üzemelő kőcirkusza állandó segítséget nyújtott számára rendszeres próbalehetőséggel. Rendelkezésére bocsátotta a hozzáértő személyzetét, akik minden technikai feltételt biztosítottak a zavartalan és eredményes próbák lezajlásához, hogy aztán egy nagyon kevesek által végrehajtott trükk szülessen meg: a tripla bicska szaltó.

Miltcho Kolev 27 éve lép fel trapézszámmal forgó emberként. Mivel általában utazó cirkuszoknál dolgoznak, ahol nem mindig jut idő próbálni, eddig nem sikerült végrehajtania a legendás trükköt. Viszont a Fővárosi Nagycirkuszban eltöltött időt arra használják, hogy még erősebbé tegyék a számukat. Újranézték a régi próbavideóikat, amikből sokat tanult. A tripla bicska szaltó egy nagyon nehéz trükk, amit 46 évesen már nem szokás megcsinálni. „Nem is gondoltam, hogy sikerülni fog, de nagyon boldog vagyok, egy régi álom vált valóra ezzel” – osztotta meg örömét a világhírű artistaművész.

Kérdésünkre, hogy mitől olyan nehéz ez a trükk, a The Flying Wulber csoport vezetője elmondta, hogy alapból a tripla szaltó az egyik legnehezebb trükk a trapézon, viszont a csütörtöki próbán sikeresen végrehajtott tripla bicska szaltó még nehezebb. Ilyenkor ugyanis az artistaművész nem hajlítja be a lábát, ami miatt nem annyira gyors a forgás. Miltcho Kolev úgy tudja, hogy Európában és az egész világon nem is nagyon csinálják a tripla bicska trükköt, Amerikában is csak egy-két artistaművész mutatja csak be.

Mivel folyton feszegeti a saját határait, ki akarja próbálni a négyes szaltót is. Viszont ebben az a különlegesen nehéz, hogy aki négyes szaltót csinál, nem csinál triplát, ugyanis annak teljesen más a létrehozása és ez összezavarja az artistaművészt. Ő viszont mindig tripla szaltót mutatott be, ezért ez különlegesen nehézzé teszi a négyes szaltó bemutatását.

A Fővárosi Nagycirkusz társulatának nevében gratulálunk Miltcho Kolevnek és az általa vezetett The Flying Wulber csoport artistaművészeinek, további sikeres és eredményes pályafutást kívánunk, és örömünkre szolgál, hogy mi is hozzájárulhattunk a fejlődésükhöz.

Szekáry Zsuzsanna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Skip to content

Send this to a friend