Újraindult a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Tanulj cirkuszt! programja  

A kijárási korlátozások feloldása után, szerdán a Tanulj cirkuszt! program munkatársai a Szennai Fekete László Általános Iskola diákjainak és pedagógusainak legnagyobb örömére ismét visszatértek, hogy a szabadban, kis csoportoknak tartsanak készségfejlesztő órát.

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Tanulj cirkuszt! elnevezésű készségfejlesztő cirkuszpedagógiai programjának munkatársai – Hornyák István és Csürke Tibor – folyamatosan járják az ország iskoláit. Cirkuszi készségfejlesztő óráink célja a komplex képességek erősítése, a koncentráció, a térérzékelés, a közösségformálás és a mozgáskoordináció fejlesztése.  A cirkuszi készségfejlesztő foglalkozás egész évre vagy félévre szóló, órarendbe is beépíthető pedagógiai program.

Munkatársaink rendszeresen tartanak foglalkozásokat a Szennai Fekete László Általános Iskolában, ahol szervezett és jól felépített keretek között zsonglőrködést, kötélen járást, egykerekűzést, golyón állást, hengeren egyensúlyozást, virágbotot és a gólyalábakkal való járást is tanítanak. A kiscsoportos foglalkozásokon a készségfejlesztők egyénileg is foglalkoznak a tanulókkal.

A játékos fejlesztés a kijárási korlátozások alatt szünetelt, de hogy a diákok ne essenek ki a gyakorlatból, Hornyák István és Csürke Tibor videókat késztett a diákoknak, akik biztonságban, egyénileg gyakorolhattak otthon.

Szekáry Zsuzsanna

Fotók: Tanulj cirkuszt! program munkatársai, Szennai Fekete László Általános Iskola pedagógusai

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Skip to content

Send this to a friend