Urbán Ádám II. helyezést ért el a Magyar Sajtófotó Pályázat Művészet (sorozat) kategóriájában

Urbán Ádám, a Fővárosi Nagycirkusz Balogh Rudolf-díjas fotográfusa a 38. Magyar Sajtófotó Pályázaton Művészet (sorozat) kategóriában II. helyezést ért el A Fővárosi Nagycirkusz láthatatlan lelke című fotósorozatával.

Urbán Ádám fotóit a pályázat legjobb képeivel együtt szerdától a 38. Magyar Sajtófotó Kiállításon, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban lehet megtekinteni. A győztes műveket a zsűri 2488 pályamű közül választotta ki.

A Művészet (sorozat) kategóriában II. helyezést elnyert fotóművész megosztotta velünk, hogy ezekkel a bensőséges fotókkal azt szerette volna megmutatni, valójában mi mozgatja belülről a Fővárosi Nagycirkuszt, mint szórakoztató-kulturális egységet.

Mivel már több mint tíz éve örökíti meg a Fővárosi Nagycirkusz különleges pillanatait, ismeri az ottani írott és íratlan szabályokat, így zökkenőmentesen tud egymás mellett dolgozni a stábbal és az artistaművészekkel.

Tavalyi, díjnyertes, tíz fotót tartalmazó sorozata azért kapta A Fővárosi Nagycirkusz láthatatlan lelke címet, mert megpróbálta több szemszögből bemutatni és megfogni a cirkusz bensőséges világát. Fotói ezen kívül fontos társadalmi üzeneteket is közvetítenek, mint például az ember és az állat bizalmon alapuló, harmonikus kapcsolata, az erő, a kitartás, az egyenlőség vagy a csapatmunka.

Szekáry Zsuzsanna