LÁZÁR ERVIN PROGRAM 2019

 

Tisztelt Pedagógus!

 

Az alábbiakban tájékoztatni szeretnénk a Fővárosi Nagycirkuszban megvalósuló Lázár Ervin Program gyakorlati kivitelezéséről!

Az országos program 2019. november 15-én nagy sikerrel elindult intézményünkben is. A 2020. április 30-ig tartó időszakban a Fővárosi Nagycirkusz az ország összes hatodik osztályos általános iskolai diákját vendégül látja egy előadásra, valamint minden résztvevő számára biztosít cirkuszpedagógiai tartalmat. A közel százezer tanulót érintő cirkuszi produkciókra a jelentkezés folyamatosan történik.

A cirkusz csodálatos világa, a lélegzetelállító produkciók és az embert megvető artistabátorság a bizalom művészeteként kel életre a porondon. Nagy örömünkre szolgál, hogy a cirkuszművészet varázslatos erejének ezúttal ennyi gyermek a részesévé válhat.

Arra kérjük, hogy az alábbiakban meghatározott gyakorlati útmutatót lehetősége szerint kövesse pontosan a program gördülékeny megvalósulása érdekében:

 

  1. Kérjük, hogy Ön és tanítványai legalább egy órával az előadás kezdete előtt szíveskedjenek megjelenni a Fővárosi Nagycirkusz pénztáránál. Amennyiben a cirkuszba történő utazásuk busszal történik, a le- és a felszállás időtartalmára lehetőség van megállni az intézmény előtt.
  2. Jegypénztárunknál a Lázár Ervin Program keretében érkező csoportoknak előre kinyomtatjuk a jegyeket, de fontos, hogy az átvételhez szükség lesz a visszaigazoláskor megküldött foglalási sorszámra. Kérjük, segítsék azzal a jegypénztáros munkáját, hogy megadják iskolájuk nevét!
  3. A jegyek átvételét követően a Fővárosi Nagycirkusz előterében kialakított Lázár Ervin Program pulthoz kell fáradni, ahol sor kerül az igazolások begyűjtésére és aláírására. Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére az információs pultnál is.
  4. Ezt követően veheti át cirkuszpedagógiai munkatársainktól azokat a pedagógiai segédanyagokat és kiadványokat, amelyek reméljük, hasznos segítségére lesznek majd a cirkuszi produkció feldolgozásában.
  5. Amennyiben az előadás előtt igénylik, és idejük engedi, tekintsék meg cirkusztörténeti kiállításunkat Kollégáink ezután az ülőhelyükre kísérik Önt és tanított diákcsoportjukat.
  6. Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy az előadás hossza 2 és fél óra, egy nagy szünettel, így délelőtti előadás esetén 11:00-tól 13:30-ig, míg délutáni előadás estében várhatóan 15:00-tól 17:30-ig tart.

 


Tisztelt Pedagógus Kolléga!

Az alábbiakban annak a humán tanórához készült rendhagyó munkafüzetnek a megoldókulcsát találja, amelyet a Lázár Ervin programban részt vevő, és a Fővárosi Nagycirkuszba érkező 6. osztályos általános iskolás diákok számára készítettünk el. Célunk, hogy a cirkuszpedagógia hatékony oktatási-nevelési stratégiaiként jelenjen meg a közoktatásban.

A cirkuszpedagógia elsődleges célja az alap- és középfokú oktatási intézmények támogatása. A diákok számára korábban csak elméletben ismert fogalmak életre kelnek a cirkusz varázslatos világában. A tananyag gyakorlati hasznosíthatósága és az iskola falain kívüli megismerése olyan páratlan élmény, amely pótolhatatlan segítség a tudás valódi elmélyítésében.

Bízunk benne, a munkafüzetet alkalmazni tudja majd tanórai keretek között a cirkuszművészet megismertetésére és a Hófödte álom – ősi cirkuszi mese című produkciónk feldolgozására.

Reméljük, a jelen megoldókulcs által hatékonyan tudjuk segíteni a gyerekek körében a feladatok megoldását és a tanár pedagógiai munkáját egyaránt!

Kívánjuk, hogy a munkafüzet felkeltse a tanulók érdeklődését a cirkuszművészet iránt, és hogy eddig ismereteiket, tudásukat is rendszerezni, gyakorolni tudják!

Munkájához sok sikert kívánunk!

a Fővárosi Nagycirkusz cirkuszpedagógiai koordinátorai

Letölthető melléklet

 

 

Amennyiben kérdése vagy észrevétele van, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Fővárosi Nagycirkusz munkatársaival a lazarervinp@circus.hu e-mail címen vagy a 06 1/343 9637 telefonszámon!


Szeretettel várjuk Önöket, és jó szórakozást kívánunk műsorunkhoz!

Skip to content