REPÜLŐCIRKUSZ

2019. április 20-tól szeptember 8-ig

Nyáron szárnyra kel a Fővárosi Nagycirkusz a világhírű Kristóf Krisztián rendezésében!

 

A nemzetközileg elismert, többszörös fesztiválgyőztes, Hortobágyi Károly-díjas és Guinness-rekorder magyar artistaművész, a „Dumbó” című mozifilm által inspirált rendezése lesz látható idén nyáron a Fővárosi Nagycirkusz porondján: a „Repülőcirkusz”.

A 2019. április 20-án bemutatásra kerülő előadásban világszerte ismert és elismert nemzetközi artistaművészek lenyűgöző produkciói kápráztatják majd el a közönséget. Közülük többen is feltűnnek a 2019. március 28-tól a mozikban látható „Dumbó” című Disney-klasszikusban. A hollywoodi sztárokat felvonultató, Tim Burton által rendezett és újraálmodott élőszereplős filmben Kristóf Krisztián szerepet kapott, valamint ő koreografálta és rendezte a cirkuszi jeleneteket.

Kristóf Krisztián szavait idézve:

„A cirkusz időtlen idők óta a káprázat, a csoda és a megvalósult fantázia egyvelegét jelenti a gyermekek számára. A felnőttek szívében többnyire egy régi emlék a felhőtlen nevetésről, melyet tavasszal újra átélhetnek a „Repülőcirkusz” előadása közben. Hiszem, hogy művészetünk képes hatni a felnőttek gyermeki énjére és vissza tudja repíteni őket pár órára a gondtalan gyermekkor legszebb városligeti emlékeihez. A felhőtlen nevetés csodákra képes!”

Az előadás hossza 2 óra.

Műsor

Fumagalli

bohóc, Olaszország

Natalino Giovanni Huesca, vagy, ahogy az egész világ ismeri, Fumagalli művésznevét édesapjától, Enricótól örökölte, aki e néven vált híressé, még Fellini 1970-es Bohócok című filmjében is szerepelt. Giovanni sokáig egy kötélszámban lépett fel bátyjával, Darisszal és sógorával, Hans Brucksonnal, míg 1994-ben Bernhard Paul meghívására bohócként kezdett el fellépni a Roncalli Cirkuszban, ahol felvette apja művésznevét. Adj mézet, méhecske bohózata azonnal átütő siker lett, amellyel belopta magát a közönség szívébe. A 2001-es Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon az Ezüst Bohócdíjat nyerte el, 2015-ben pedig ugyanezen az eseményen az Arany Bohócdíjat bátyjával, Darisszal. A világklasszis bohóc először látogat el Magyarországra, a Fővárosi Nagycirkuszba, ahol bohócszámait a magyar közönség is megcsodálhatja Repülőcirkusz előadásunkon!

 


Fumagalli

bohóc

Olaszország

Natalino Giovanni Huesca, vagy, ahogy az egész világ ismeri, Fumagalli művésznevét édesapjától, Enricótól örökölte, aki e néven vált híressé, még Fellini 1970-es Bohócok című filmjében is szerepelt. Giovanni sokáig egy kötélszámban lépett fel bátyjával, Darisszal és sógorával, Hans Brucksonnal, míg 1994-ben Bernhard Paul meghívására bohócként kezdett el fellépni a Roncalli Cirkuszban, ahol felvette apja művésznevét. Adj mézet, méhecske bohózata azonnal átütő siker lett, amellyel belopta magát a közönség szívébe. A 2001-es Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon az Ezüst Bohócdíjat nyerte el, 2015-ben pedig ugyanezen az eseményen az Arany Bohócdíjat bátyjával, Darisszal. A világklasszis bohóc először látogat el Magyarországra, a Fővárosi Nagycirkuszba, ahol bohócszámait a magyar közönség is megcsodálhatja Repülőcirkusz előadásunkon!

 

Daniel Golla

repülőszám

Németország

Daniel Golla nyolcévesen fedezte fel a modellreptetés iránti szenvedélyét. Az azóta eltelt két évtized alatt tökélyre fejlesztette az általa megalkotott gépmodellekkel előadott repülőműsorát, amellyel az egekbe emeli a nézőit! Se a gravitáció, se az aerodinamika nem szabhat gátat vakmerő repülőmutatványainak, amely során piruetteket, köröket, előre- és hátraszaltókat hajt végre gépével centikkel közönsége feje fölött, hogy utána könnyedén kapja el saját kézzel! Ügyes speciális effektusokkal egy feledhetetlen élményt nyújt mindenki számára! Daniel Golla az elmúlt évek során több, mint kétezer fellépésen vett részt, ahogy szerepelt számos tévéműsorban Németországban! Daniel az élő példa rá, hogy miként kápráztathat el milliókat valaki gyerekkori szenvedélyével!

 

Trio Dandy

Orosz rúdszám

Oroszország

A pezsgő húszas évek lendülete és kifinomultsága! Johnny Gasser, Yury Kreer és Kirill Ivanov egy éve lépnek fel közösen rúdugrószámukkal a Trio Dandy csoport tagjaiként. Produkciójukért a 2018-as Moszkvai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon elnyerték az Arany Elefánt-díjat, az Európai Cirkuszszövetség különdíját, emellett ők tartják a világrekordot rúdugrószámukkal! Az Alexander Grimaylo által rendezett produkció megtekinthető Repülőcirkusz előadásunkon, amely nem csak elrepít minket a száz évvel korábbi cirkuszok világába, de arra is buzdít minket, hogy mindnyájan törjünk a magasba, hogy elérjük álmainkat!

 

Jana Posna

kutyaszám

Németország

Jana Posna azóta szerelmes a kutyákba, hogy a babelsbergi Konrad Wolf Filmegyetem padjait koptatta. Amellett, hogy forgatókönyvíróként és rendezőként dolgozik német televíziós csatornák és nemzetközi varietéshow-k számára, Jana Posna állatidomár, aki négylábú kollégáival már számos tévé- és moziprodukcióban szerepelt – így legutóbb a Tim Burton által rendezett Dumbóban is. Jana Posna 1999-ben ismerkedett meg férjével, Joschi Posna cirkuszi artistával. Azóta közösen lépnek fel pudlijaikkal Európa manézsaiban. Bemutatkoztak Franciaországban, Belgiumban, Norvégiában, Dániában, az Orosz Állami Cirkuszban, valamint a földkerekség legnagyobb színpadán, a berlini Friedrichstadt-Palastban is, a francia sztártervező Thierry Mugler által rendezett The Wyld című showban. A pudlikat jutalomfalatokkal és pozitív visszajelzésekkel idomítják. Jana és Joschi Posna egy fedél alatt élnek Freya, Dolores, Iduna, Marley, Flavio és Zippo kutyusaikkal Berlinben.

 

Anastasia Trushina

handstand

Oroszország

Anastasia beleszületett a cirkusz világába, szülei szintén artistaként dolgoznak, a 41. Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon elnyerték az Arany Bohóc-díjat ugródeszkaszámukért! Ahogy rengeteg cirkuszcsemete, Anastasia is másfajta produkciókban próbálta ki magát, mint gurtni- és lovas számok, a Jacob Ekk csapat tagjaként pedig egy fergeteges dzsigit számmal a 4. Monte-carlói Ifjúsági Cirkuszfesztiválon elnyerte az Arany-díjat. Két évvel később a 6. Monte-carlói Ifjúsági Cirkuszfesztiválon már egyedül indult „Eső” című handstand számával, melyet Ezüst-díjjal jutalmazott a nemzetközi zsűri. Ez a produkció most megtekinthető Repülőcirkusz előadásunkon is!

 

Lena Dolinskaya

csillárszám

Ukrajna

Elragadó meglepetés a levegőben! Lena Dolinskaya ukrán artistaművésznő lenyűgöző produkciót mutat be a több száz tükörmozaikot csillogtató monumentális csilláron, amely igéző látványt nyújt a manézs varázslatos ölelésében. Lena a Kijevi Artistaképző Iskolában végezte tanulmányait, záróvizsga-előadásán találkozott Kristóf Krisztiánnal, aki felkérte erre a produkcióra. Ez a magával ragadó, kedves, könnyed, légies szám garantáltan vissza fog repíteni mindenkit a csodákkal teli gyermekkorba!

 

Trio Arabey

gúlaszám

Oroszország

A Trio Arabey három káprázatosan kecses cirkuszi akrobatája Edvin Marton csodálatos zenéjére adja elő gúlaszámát. A csapat tagjai korábban mind akrobatikus tornászként léptek fel, s ezzel a produkciójukkal hatalmas sikert arattak Angliában, Kínában, az Egyesült Államokban, a Fülöp-szigeteken és Oroszországban. Produkciójukat a nőies kecsesség és báj, valamint a kitartás és erő jellemzi, tanúbizonyságot adva arról, hogy az igazi szépség csak összefogással érhető el!

 

A Mongol Cirkusz Társulat akrobatái

Mystery of Gentleman: Golyószám

ugrókötélszám

Mongólia

Úriemberi elegancia és kellem! A Mongol Cirkusz Társulat akrobatái egy káprázatos hand voltige számmal bűvölik el a Repülőcirkusz előadás közönségét, amellyel a 2019-es gironai Elephant d’Or cirkuszfesztivál Arany Elefánt-díját, valamint a 8. Bayeux-i Nemzetközi Cirkuszfesztivál Ezüst-díját is elnyerték! Noha a lábuk alól bármikor kigurulhat a talaj, ők akkor is biztos kézzel fogják társaikat! A produkció közönsége nem csak egy kiváló produkció megtekintésével lesznek gazdagabbak, de betekintést nyernek a különleges és elragadó mongol kultúrába. Előadásunkban bemutatják dinamikus, lendületes ugrókötélszámukat is.

 

Oleg Spigin

Washington-trapéz

Oroszország

Oleg Spigin már hétéves korában, 1983-ban kezdett el fellépni görgőszámával. 1991-től beiratkozott a Moszkvai Cirkusziskolába, 1993-ban pedig már elő is adta Washington-trapéz produkcióját, ami a trapézszám és a kézen egyensúlyozás páratlan keveréke. 1994 és 2007 között Oleg Spigin az Orosz Állami Cirkusz, 2008-tól Oroszország leghíresebb cirkuszának, a Nikulin Cirkusznak állandó fellépője volt. 2002-ben az orosz kulturális minisztérium a kultúráért és művészetekért tett hosszú és kitartó munkájáért kitüntetéssel jutalmazta. A Chernov Creation művészstúdióval együttműködve hozta létre „Legenda” című Washington- trapéz produkcióját, mellyel elnyerte a 7. Nemzetközi Kobzov Cirkuszfesztivál és a 2. Nemzetközi Izraeli Cirkuszfesztivál aranydíját is.

 

Trio Sárközi

zsonglőrtrió

Magyarország

A trió tagjai – Sárközi Péter, Sárközi Tamás és Perecsenyi Patrik – tizenkét éves korukban kezdték el autodidaktaként elsajátítani a zsonglőrködés tudományát, mielőtt elvégezték volna tanulmányaikat a Baross Imre Artistaképző Intézetben. Már hat éve dolgoznak együtt, előtte saját útjukat járva tökéletesítették művészetüket. Az előadásuk során a kecses akrobataelemeket ötvözik az elegáns megjelenéssel, így zsonglőrprodukciójuk alatt a fiatalos jókedv és könnyed, lezser mosoly találkozik a cirkusz varázslatos atmoszférájával!

 

Képgaléria

Skip to content