Szikramanók – Karácsonyi kaland a cirkuszban

A karácsony a szeretet ünnepe, amit családunk, barátaink, szeretteink körében töltünk – amikor időt szakítunk a számunkra fontos emberekre. A törődés és az egymásra való odafigyelés ünnepe. Felgyorsult világunkban azonban hajlamosak vagyunk arra, hogy az ajándék értékét a ráfordított pénz mértékben mérjük, amit kapkodva veszünk meg és adunk át, anélkül, hogy megadnánk a módját.

Ez az, amivel a szikramanók, ezek az apró, csintalan teremtmények egyáltalán nincsenek kibékülve. El is határozzák, hogy megleckéztetik az embereket, és megtanítják őket újra a karácsony igazi szellemére! Így hát eldugják az ajándékokat, és addig vissza sem adják őket, amíg azt nem látják, hogy a nagy keresés közepette az emberek újra fel nem fedezik a karácsony valódi értékét!

Szikramanók – Karácsonyi kaland a cirkuszban műsorunkban egy varázslatos történetet mesélünk el, mindezt a legkáprázatosabb cirkuszi attrakciók segítségével! Előadásukon a világ minden tájáról érkeznek artisták, hogy szenzációs számaikkal lenyűgözzék a közönséget! Kínai lengő rúd, magasdrót, perzs-, levegő-, zsonglőr-, dobzsonglőr-, valamint tollas labda, egykerekű és deszkaszám várják a nézőket! A manézsban masztiffok lépnek fel, hogy az emberek és az állatok békés együttélésére tanítsák az érdeklődőket! Mindezt pedig egy fergeteges bohócszám kíséri!

Mindegyik produkció egy fontos tanulságot mesél el, mely nemcsak a karácsony értékeire tanít, de arra is, hogy a mindennapi életükben is becsüljük meg egymást. Szeretet, egyensúly, bizalom, odafigyelés, törődés – fogalmak, amik nemcsak végig kísérik előadásunkat, de utána is velünk maradnak!

A Szikramanók – Karácsonyi kaland a cirkuszban előadás az egész családnak szól, a gyerekektől a szülőkön át a nagyszülőkig, és garantáltan felejthetetlen élményt nyújt korosztálytól függetlenül mindenki számára! Szeretettel várunk október 20-ától december 31-ig tartó előadásunkon, látogassatok el közösen a cirkuszba, hiszen az élményekben az a legszebb, ha megoszthatjuk egymással!

 

Konstantin A. Krutyko

kínai lengőrúd

Ukrajna

 

Csoda és áhítat hatja át a fiatal ukrán művész produkcióját, amelyben a szakrális zene ütemére pulzáló lendület és a megfeszülő pillanat váltakozása katartikus élményhez juttatja nézőjét. A levegőben lengő rúdon bemutatott trükkök kidolgozottsága, esztétikai finomsága a tökéletesség érzetét kelti, s hűen tükrözi a szeretet ünnepének hangulatát.

 

Ádám Krisztián

magasdrótszám

Magyarország

 

Krisztián a híres magyar Ádám cirkuszdinasztia tagjaként fiatalos, lendületes műsorszámaiban biztosítókötél és háló nélkül, rendkívüli egyensúlyérzékkel megy végig a magasban kifeszített dróton egykerekű biciklivel, karikán, magabiztosan ugrókötelezik, valamint a dróton elhelyezett széken ülve, majd állva egyensúlyoz. 2014-ben hatalmas közönségsikerrel mutatkozott be a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál „Magyar Műsorában”, produkciójával bejárta a világot, fellépett Hollandiában, Franciaországban, Németországban, Bulgáriában és Romániában is.

 

Andrey Averyushkin

dobzsonglőr / tollaslabdaszám / bohóc

Oroszország

 

Humor és a vidámság költözik be a manézsba Andrey produkciói nyomán, aki nemcsak elbűvölő komikumáról, hanem virtuóz ritmusérzékéről, páratlan zsonglőrtehetségéről és bűvészi képességeiről is tanúbizonyságot tesz tréfás segítői kíséretében. Helyzetkomikumra épülő performance-aik világszerte meghódítják a közönséget és a rekeszizmokat sem kímélik.

 

Tatjana Pelekh

kutyaszám

Ukrajna

 

Szelíd óriások – csodálatos masztiffok – és édes apróságok lepik el a porondot és mutatják be ember és kutya örök kötelékét, barátságát a játékos produkcióban. A masztiffok a legrégebbi kutyafajták közé tartoznak; gyengéd, figyelmes, vidám, bátor, intelligens, hűséges, védelmező és szociális társai az embernek. Tatjana és barátainak produkciója garantáltan mosolyt csal mindenki arcára és szívébe.

 

Hus István és Fehérgyarmati Adrienn

perzs szám

Magyarország

 

István harmadik generációs cirkuszdinasztia tagjaként nagyszüleitől és édesanyjától leste el az egyensúly művészetét. 16 évesen debütált a porondon nővérével, később kipróbálta magát levegő- és deszkaszámokban is. Adrienn az artistaiskola elvégzése után trapézszámmal járta a világot, 2018 februárjában kezdték el gyakorolni közös produkciójukat, amellyel júniusban mutatkoztak be először a közönségnek.

 

Troupe Aliev

ugródeszkaszám

Oroszország

 

Fergeteges retróbulival hódítja meg a közönséget a Fővárosi Nagycirkusz manézsában az oroszországi Tula Állami Cirkusz akrobatacsapata. Dinamikus, lendületes ugródeszkaszámukat Aliyev Rafik Zakirovich művészeti vezető álmodta porondra 2003-ban, azóta a világ minden pontján hatalmas sikert aratnak vele. Bemutatkoztak Németországban, Franciaországban, Lengyelországban, Peruban, Venezuelában, Kolumbiában, Grúziában, Azerbajdzsánban és Kazahsztánban is.

 

Sergey Nesterov

tigrisszám

Oroszország

 

Karácsony közeledtével megszaporodnak a csodák, kigyúlnak a fények, a vadak megszelídülnek, s megszületik a béke. A hófehér tigrisek s gazdájuk produkciójában megelevenedik az ünnep varázslata, a szeretet, az odaadás üzenete. A finom eleganciát, a tökéletes koncentráltságot és a felszabadult játékosságot sugárzó műsorszámban kitűnik az orosz idomár művészi alázata és odafigyelése. A fenséges tigrisek számára nem létezik lehetetlen kérés, egy mosoly, egy jutalomfalat vagy taps reményében gazdájuk minden kívánságát teljesítik. Harmónia a műsorszámban, ember és vadállat együttmunkálkodásának tökéletes harmóniája.

ÁLLATVÉDELEM! Hiszünk az ember-állat harmonikus viszonyában. A Fővárosi Nagycirkusz élharcosa a színpadon fellépő állatok védelmének. A cirkuszunkban fellépő állatok és gazdáik boldog harmóniában élnek és dolgoznak egymással.

 

Danil Lysenko

zsonglőr

Ukrajna

 

Fények és formák tánca! Danil Lysenko ünnepien energikus zsonglőrszámával úgy megtáncoltatja fluoreszkáló korongjait, hogy nem győzzük kapkodni a fejünket! Az ukrán zsonglőr csodálatos produkciójával varázsol álomszerű atmoszférát a manézsba!

 

 

Duo Aliev

levegőszám

Oroszország

 

Páratlan eleganciával és légies könnyedséggel csábítja el a közönséget Elman és Elena Antares című produkciója, amely 2018-ban született meg Minszkben, a Fehérorosz Állami Cirkuszban Nikolaeva-Alieva Alla ötlete alapján. A lenyűgöző műsorszámban megmutatkozik az a határtalan bizalom, amely a magasság vonzásában bontakozik ki a pár között.

 

Artem Averyushkin

egykerekű bicikliszám

Oroszország

 

Artem valódi kerékbűvölőként érkezik a Fővárosi Nagycirkusz porondjára. Humorral átszőtt produkciójában bebizonyítja, hogy legyen az kicsi vagy nagy, egy, kettő vagy három, minden kereket megzaboláz, bármelyiken megállja a helyét. Az egyensúlyából kizökkenthetetlen művész három keréken még csésze-egyensúlyozással is megfűszerezi mutatványát.

 

Black Lion Banquin Act Group

hand voltige

Etiópia

 

Tűz, lendület, szenvedély jellemzi a kilenctagú etióp akrobatacsoport dinamikus produkcióját, amely rendkívüli csapatmunkáról árulkodik. A csoport négy esztendeje alakult meg, s az utóbbi két évben külföldi turnéja során hatalmas sikereket aratott többek között Törökországban – ahol a Got Talent Show-ban is felléptek –, valamint Dubai egyik legjelentősebb üzletházában.

Képgaléria

Jelmez, díszlet, kellék

 

A Karácsony szelleme


Főmanó


Szikramanók


Skip to content