Tanulj Cirkuszt!

Cirkuszi készségfejlesztő foglalkozás az Ön iskolájában is!

A Fővárosi Nagycirkusz készségfejlesztő programot hirdet felső tagozatos általános iskolások és középiskolások részére. A tanulók a foglalkozás során megismerkedhetnek a különböző cirkuszi alaptechnikákkal és mozgásformákkal. A térítésmentes programra olyan iskolák és pedagógusok jelentkezését várjuk, akik testnevelés-, tánc- és fejlesztőóra keretein belül, vagy délutáni szakkör formájában szívesen megismertetnék diákjaikat a cirkuszművészet különleges eszköztárával. A tanulók a kellékeken keresztül – zsonglőrködés, tányérforgatás, gólyalábazás, kötéljárás, egykerekű biciklizés – az artisztaművészet fejlesztő hatásait sajátíthatják el. A gyakorlatok nagymértékben erősítik a kognitív képességeiket, és segítik a diákokat koncentrációjuk és mozgáskoordinációjuk fejlesztésében.

 Cirkuszi készségfejlesztőnk: Hornyák István

Több mint 15 éve foglalkozik zsonglőrködéssel, amit eleinte autodidakta módon sajátított el. Később a Magyar Zsonglőr Egyesület pályázatainak segítségével Európa számos pontján szakoktatói képzéseken vett részt. Olyan neves intézményekben tanulhatta meg a zsonglőrködés oktatásának alapjait, mint a Katakomben Center for Performing Arts (Berlin), a Zaltimbanq Zirkus és a Lycée Ermesinde (Luxemburg), a CIRQUEON Center (Prága), a FLIC és Vertigo Circus Artschool (Torino) és az Escuela de Circo Carampa (Madrid). Eközben aktív előadóművészként dolgozott zsonglőrként, tűzzsonglőrként, gólyalábasként és zsonglőr szakoktatóként is. 2014 és 2016 között a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium, Gimnázium, Technikum és Alapfokú Táncművészeti Iskolában az ügyesség és a zsonglőr tantárgyak oktatójaként vett részt a hazai artistanövendékek fejlesztésében. A Fővárosi Nagycirkusznál 2019 óta dolgozik készségfejlesztőként. 

Gyakorlati információk

A foglalkozások időtartama: 45 perc.

Csoportlétszám: max. 30 fő

Helyszín: az Ön iskolája

Időpont: tanórai keretek között | szakkör | bemutatóóra | fejlesztőóra 

A foglalkozás kezdete előtt fél óra szükséges az eszközök beszerelésére, valamint 20 perc a szétszerelésre. Kérjük, biztosítsanak parkolási lehetőséget az iskola területén a gördülékeny ki- és bepakoláshoz. Amennyiben lehetőségük nyílik, az iskola készítsen fotó- és videóanyagot a foglalkozásról, melyet megküldenek nekünk.

RÉSZT SZERETNE VENNI A PROGRAMON? MIT KELL TENNIE?

Töltse ki a regisztrációs felületet, és várja meg a válaszlevelet! Amennyiben szívesen csatlakozna pedagógusként vagy osztállyal, tanulócsoporttal a Fővárosi Nagycirkusz programjához, vagy ha kérdése van az órát illetően, keresse Sándor András, oktatási programvezetőnket a tanuljcirkuszt@circus.hu e-mail címen.

Rólunk írták: