ATLANTIC FLIGHT – NAGY CIRKUSZI UTAZÁS

2018 április 7-től szeptember 9-ig

Lehunyja fényszemét a manézs,

kialszik fent a reflektor is,

felzúg motor, szárnyat bont a gép,

hunyd be szemed, jer velünk te is.

Ki ne képzelte volna el, amikor kisgyerek volt, hogy egyszer csak, ahogy behunyja szemét, egy repülőn ül, és két szempillantás alatt bárhol ott teremhet, ahová csak rábök az ujjával az otthoni forgó földgolyóbison. Ha éppen az eszkimók és fókák birodalmában szeretnél hógolyózni, csak pislognod kell egyet. Ha bennszülöttekkel akarsz embermagas elefántfűben lopakodni, az megint csak egy pislantásnyira van a gyerekszobádból. Vagy ha felmásznál egy felhőkarcoló tetejére, vagy végig szaladnál a kínai nagy falon, vagy pizzáznál a pisai ferde torony árnyékában, az is csak olyan messze van, hogy egy szemhunyással elérheted.

A Fővárosi Nagycirkusz új műsorában egy ilyen fantasztikus utazásra invitáljuk nézőinket. Az Atlantic Flight – Nagy cirkuszi utazás című új műsorunkban szabadon szárnyra kap a képzelet, nem ismer határokat a fantázia, és mi csak arra kérjük nézőinket, hogy szálljanak fel velünk kerek e világot keresztbe-kasul bejáró repülőnkre. Bátor kapitányunk és csinos stewardesseink vezetésével egy ugrásnyira van a világ legtávolabbi csücske is, ők pedig nem félnek elindítani a motort, felszállni bondorodó felhők magasába, és elvezetni csodás gépmadarukat bárhová, ahol mesés kalandok és felejthetetlen csodák várnak mindannyiunkat.

Az Atlantic Flight legénysége ugyanolyan szabad és merész, mint a képzelet, repülőjüket pedig nem kerozin hajtja, hanem folyékony varázslat, e bűbájbenzin pedig bárhová elrepít minket, ahová csak szeretnénk. Nincs lehetetlen, csak a végtelen – nincs korlát, hiszen ez cirkusz, és a cirkuszban minden lehetséges!

Az Atlantic Flight – Nagy cirkuszi utazás című műsorunkban erre az utazásra hívunk mindenkit: a vízicirkusz csodás szökőkútjátékával és szemkápráztató lézerfényeivel, a folyamatosan mozgó és átalakuló porondra fellépő artisták hihetetlen mutatványaival egy csodálatos és felejthetetlen showműsorba csábítjuk, aki jegyet vált járatunkra.

A nagy utazás végén hazaérkezünk, és úgy ballagunk majd otthonunk felé, hogy röpke három óra alatt bejártuk a világot, számos csodáját pedig soha nem felejtjük el – csak engednünk kell képzeletünket szabadon szárnyalni, hogy miénk legyen a világ és szívünkbe zárhassuk csodáit.

 

 

Syulgina Maria és Pisarev Evgeny

Levegőszám
Oroszország

 

Syulgina Maria párjával, Pisarev Evgeny-jel mutatja be lélegzetelállító levegőszámát, amely a határtalan, légies szerelem földöntúli varázslatát kelti életre a levegőben. Dacolva a gravitációval, védőháló nélkül szárnyalnak a magasban, hogy végül egységben fonódhassanak össze az élet tengerén.

 

Syulgina Maria és Pisarev Evgeny

Quick Change
Oroszország

 

Mariát és Evgeny-t nem csak légies produkcióban láthatjuk, hanem a földi lét ellenpólusát is bemutatják. A materialista világ, s a folyton rohanó fogyasztói társadalom jelenik meg gyorsöltöző számukban, ahol azt a neve is sugallja, hihetetlen tempóban váltogatja, s dobja el Maria a már nem kellő ruhadarabjait. Több mint tízszer vált szettet egyetlen szempillantás alatt. Virtuóz, lebilincselő produkció, ami bizonyossággal kijelenthető, hogy nem csak a hölgyek tetszését fogja elnyerni.

 

Duo Funcoholics

kínai rúdszám
Oroszország

 

Konstantin műsorszámát 2012 óta feleségével, Victoriával mutatja be, aki cirkuszi család gyermekeként 10 esztendős kora óta hódítja meg a közönséget a porondon. Kivételes performance-ukat – mellyel az elmúlt két évben két nagydíjat szereztek Rigában és Kazahsztánban, valamint elnyerték a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál ezüstdíját is – a híres rendező, Alexander Grimailo ötlete és koreográfiája alapján állították össze.

 

Serebrennikov Iurii

zsonglőr
Oroszország

 

Páratlan virtuozitás jellemzi a fiatal zsonglőr produkcióját, amelyben mindössze egy négyzetméternyi területen bravúrosan irányít több mint 8 labdát. A marionett bábuként megjelenő művészt először mintha irányítanák, majd lassan lebomlik a kötelék, s a szabadságban kibontakozik az az egyedülálló tehetség és pontosság, amely igen kivételes szintre emeli ezt a produkciót.

 

Laura Urunova

papagájszám
Oroszország

 

Beszélő papagájokról mindenki hallott már, az Újvilág felfedezésétől kezdve rendelkezünk írásos információval az idomításról, mikor is indiánok emeltek ki fészkükből a papagájokat, s neveltek belőle háziállatot. Kolumbusz hozott magával néhány példányt, s honosította meg őket Európában. Azóta cirkuszi számot is alkottak velük, s mára igazi világszenzációvá vált a trükkös madársereg.

 

Steven és Angela Pedersen

fókaszám
Dánia

 

Steven és Angela egy állatidomár-család harmadik generációs tagjaként több évtizede foglalkozik fókákkal. Steven szüleitől tanulta az állatok szeretetét, 1979-ben, 19 évesen már járt Budapesten, amikor édesanyjával közösen lépett fel egy fókaszámban. Feleségét, Angelát, aki akkor hivatásos táncművészként dolgozott, az Egyesült Arab Emírségekben ismerte meg, s immár 32 esztendeje társa a porondon is az állatszámokban. Produkciójukkal bejárták a világot, felléptek többek között az USA-ban, Németországban, Olaszországban, Franciaországban és a skandináv országokban is. Két patagóniai oroszlánfókával dolgoznak, Teddy és Scooby mindketten hímek, 18 évesek, s a súlyuk egyenként 350 kg-ot nyom.

ÁLLATVÉDELEM! Hiszünk az ember-állat harmonikus viszonyában. A Fővárosi Nagycirkusz élharcosa a színpadon fellépő állatok védelmének. A cirkuszunkban fellépő állatok és gazdáik boldog harmóniában élnek és dolgoznak egymással.

 

 

Laura Urunova

kutyaszám
Oroszország

 

A kutya és az ember barátsága hosszú múltra tekint vissza. Ezt a hűséges kapcsolatot használják fel, s mutatja be a Family Urunov tagja, Laura Urunova és kedves kis négylábúi. Több mint tíz trükkön keresztül bizonyítják a kutyák, hogy nemcsak aranyosak, hanem rendkívül tanulékonyak és okosak is. Ez a szám a világon mindenhol sikert arat, például 2015-ben a Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon az egyik legszórakoztatóbb produkcióként tartották számon.

 

Vass Szilárd / Horváth Zoltán

turista (bohóc)
Magyarország

 

Vass Szilárd színész, bohócdoktor nagyon sok mindennel próbálkozott már életében. Játszott alternatív színházaknál (Atlantis Színház, Merlin Színház). Szerepelt kőszínházakban (Vígszínház, Pesti Színház, Weöres Sándor Színház). 15 évig tagja volt bohócdoktorként a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványnak, rengeteg beteg gyermek arcára csalva mosolyt. Ezt követően Szombathelyen megalapította saját bohócdoktor csapatát, létrehozva ezzel a Dr. Bohóc Mosolyszolgálatot a Szombathelyi Evangélikus Szeretetszolgálatért Alapítvány keretein belül.

Most, új kihívásokkal szembenézve, meghódítja a cirkusz világát is. Eddigi tapasztalatait kamatoztatja, amikor az Atlantic Flight című vízi cirkuszi műsorban megszemélyesíti a tébláboló turistát, a műsor bohóckarakterét.

Horváth Zoltán a színház világából érkezett a cirkuszi miliőbe, 10 esztendővel ezelőtt a Pesti Magyar Színiakadémián végzett, majd a Bárka Színházban, a Kolibri Színházban és a Veszprémi Petőfi Sándor Színházban dolgozott színművészként. Kifejezetten a szórakoztatás jegyében alakították meg társaival a Pankrátorok pantomimes társulatot, amellyel rengeteg előadást tartottak. Az Artistaképző Intézetben 2017-ben indult bohócképzés csábította a porondra, jelenleg is az első bohócosztályba jár.

 

 

Kudzina Kristina

hulahoppkarika-szám
Oroszország

Az első hulahoppkarika bajnokságot 1968-ban rendezték meg Amerikában 2000 résztvevővel. 12 évvel később már 2 millió versenyzője volt. Nyugat-Európába 1983-ban tört be a hulahopp-láz, s a cirkuszok porondján is egyre sűrűbben feltűntek a karikamutatványok, amelyen nem is csodálkozunk ezt a misztikus, lenyűgöző bemutatót látva a víz ölelésében.

 

Axt Elizabeth és Bakalkina Mariia

handstand-tissue
Magyarország-Oroszország

A híres magyar artistacsalád tagja, Axt Elizabeth 13 éves kora óta dolgozik a levegőben. Ausztráliától Mexikóig, valamint Európa-szerte számos országban kápráztatta el a közönséget kivételes tehetségével és művészien szép mutatványaival. A világon egyedülálló trapézszámával – többek között – 2007-ben a Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon különdíjat, 2017-ben pedig a 18. Varsói Nemzetközi Cirkuszfesztivál Grand Prix-díját nyerte el két különdíjjal együtt. A csak ebben az előadásban látható handstand és tissue-produkcióban orosz partnerével hoznak létre egy különleges, megismételhetetlen duettet földön és levegőben.

 

Aleksandr Polunchukov, Vitalii Lazarev, Mikhail Shein

gumiasztalszám
Oroszország

Erő, lendület és bámulatos ügyesség jellemzi a három fiatal artista gumiasztal-produkcióját, amelyben elképesztő ritmusérzékkel és bátorsággal zuhannak bele a mélybe, hogy utána újra feltörjenek a vízesés hullámzó habjaiból, miközben szédületes szabadesések közepette a pazar könnyedséggel szlalomoznak a levegőben példamutató alázattal és kitartással.

 

Dosov Troupe

erőemelő-szám
ugródeszkaszám
Oroszország

Dmitrij Dosov 2002-ben hozta létre ugródeszkacsoportját a moszkvai Rosgoscirk berkein belül. 2003-ban a Jekatyerinburgi Állami Cirkuszban debütáltak új számukkal, amellyel ugyanabban az évben kettő, majd 2004-ben a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon ismét aranydíjat nyertek. Bejárták egész Oroszországot, valamint felléptek többek között Svájcban, Amszterdamban, Hollandiában és Németországban. 2007-ben produkciójukat Ezüst Bohóc-díjjal jutalmazták a Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon. Az előadásban bemutatják lenyűgöző erőemelő-számukat is.

 

Tánckar

Levegő-rönrád szám
Oroszország

A tánckar három tagja rendkívül látványos produkciót mutat be vízben és levegőben. A rönrádkerékhez hasonló szerkezeten prezentált, szemet gyönyörködtető alakzatok hirdetik a cirkuszművészet csodáját és a víz misztikus erejét. Eközben az őket körülölelő szökőkút vízsugarai fel-felcsapnak a magasba, vagy körbefonják a három lányt, akik lendületes táncukkal válnak egybe a folyékony élettel.

A tánckar minden tagja több éve gyakorolja a szakmát, így hatalmas rutinnal, látványos formációkkal kötik össze az alaptörténetet.

 

Skip to content