Magyar Cirkuszművészeti Múzeum

A Magyar Cirkuszművészeti Múzeum a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ tudományos műhelye. Tematikus múzeum, amelynek feladata a magyar cirkuszi kulturális örökség kutatása, a magyar és a magyar vonatkozású cirkuszi előadóművészet tárgyi és szellemi emlékeinek, írásos, képi és mozgóképi dokumentumainak megőrzése és feldolgozása. Gyűjteményeit és kutatási eredményeit fizikai és digitális formában egyaránt hozzáférhetővé teszi a széles hazai és a nemzetközi közönség számára. 

A Magyar Cirkuszművészeti Múzeum nyitott közösségi intézmény, amely profi artistaművészekkel, amatőr artistákkal, a cirkuszi szakmákban dolgozókkal, a társművészetek, a sport, az oktatás, képzés és a tudomány képviselőivel együttműködésben, partnerségben és párbeszédben dolgozik. Érzékenyen követi a cirkuszművészet változását, a hagyományos és innovatív kísérleteket, és aktívan közreműködik  a cirkuszművészet értékeinek bemutatásában.  Küldetése, hogy erősítse a magyar cirkuszi közösség önbecsülését és összetartását, és segítse a magyar cirkuszi előadó-művészet széles körű megismerését és elismerését.

Kedves Artistaművészek, kedves Közönség, kedves Érdeklődő!

Gyűjteményünket az Ön közreműködésével szeretnénk gyarapítani!

Ossza meg velünk személyes emlékeit vagy kérdéseit!

Várjuk emléktárgyait, fényképeit, videóit és dokumentumait, amelyeket az Ön hozzájárulásával eredetiben, vagy digitális másolat formájában helyezünk el gyűjteményünkben, és tesszük hozzáférhetővé mások számára.

A Magyar Cirkuszművészeti Múzeum munkatársai várják az Ön jelentkezését.